Vakantie Anders in Nederland

Gepubliceerd op 26 juni 2020 om 15:09

Vakantie Anders kennen de meeste mensen van de Zomerweken in de Ardennen. Een spectaculair kampement met tientallen tipi’s en andere tenten, waarin workshops en activiteiten georganiseerd worden. Mensen gaan er heen voor de saamhorigheid en de ontmoeting met gelijkgestemde gezinnen en alleenstaanden. Want je bent er echt met elkaar. Dit jaar heeft Vakantie Anders haar tenten opgezet aan de Nederlandse kant van de grens, vlak bij de Vaalserberg in Zuid-Limburg.

Luc, die al tientallen jaren Vakantie Anders organiseert: “We hebben toestemming van de Nederlandse overheid en uiteraard houden we ons aan de coronaregels. De hele week zijn we met een vaste groep, veel in de buitenlucht en in goed geventileerde ruimtes. Daarom kan er veel en kunnen we volop genieten in elkaars aanwezigheid en van de natuur.” Hij legt uit wat de gedachte is achter de zomerweken: “Vakantie Anders is totaal ontmoeten met gelijkgestemden. Leuke contacten, heerlijk ontspannen, mindfulness, workshops doen die je wilt, persoonlijke ontwikkeling, kinderprogramma’s, verzorgde maaltijden op vegetarische basis, natuur, kampvuur… Even zijn zonder maatschappelijke druk of status. De Zomerweken hebben een weekprogramma, waaraan je één of meerdere weken kunt deelnemen. Dagelijks zijn er verschillende workshops voor volwassenen. Yoga, djembé, dans, theater, schilderen, mediteren, massage, koken, wandelen, NLP, kaligrafie, familieopstellingen, acrobatiek en veel meer. Het aanbod vormt een samenspel van deelnemers, interesses en workshopsgevers. En je hoeft natuurlijk niet overal aan mee te doen. Bij Vakantie Anders komen ook veel (single)ouders: je bent samen met je kind èn je hebt tijd voor jezelf, want je zoon of dochter doet mee aan een uitdagend kinderprogramma terwijl je zelf een workshop van je eigen keuze volgt. En elke middag kun je samen met je kind aan een workshop ‘groot en klein’ meedoen. Luc: “Het bijzondere van Vakantie Anders is de verbinding die ontstaat in zo’n week, ieder keer weer. Het gaat over het leven zelf. Een smeltkroes van her- en erkenning in dat wat je meemaakt in de, niet altijd vrijwillige, keuzes in je leven. Social talk bij Vakantie Anders, serieus en ook lekker lachen! Veel ontmoetingen leiden tot vriendschappen en relaties, voor de tijd dat je er bent of mee naar huis.”

Boeken & kosten

De Zomerweken van Vakantie Anders worden dit jaar gehouden op een natuurterrein bij Vaals, in Nederland dus. Er zijn 5 weken, van 11 juli tot half augustus. Je bent welkom voor 1, 2 of 3 weken. Alleen, met je kinderen, of met je hele gezin. Deelname aan een Zomerweek kost € 595,- per persoon, kies je voor twee weken dan betaal je € 975,-. Een plek voor je eigen tent of caravan is inbegrepen. Het verblijf bij Vakantie Anders is ‘all-inclusive’ dus inclusief alle maaltijden en deelname aan alle workshops. Alleen op woensdagavond wordt er niet gekookt, dan hebben de koks vrijaf.

Voor een compleet overzicht van alle workshops en andere activiteiten kijk je op www.vakantieanders.nl. Daar kun je ook terecht om te reserveren en voor de andere activiteiten die Vakantie Anders gedurende het jaar organiseert. Bellen kan ook: 06-38424122.