DIY: Maak je eigen God’s eye

Gepubliceerd op 25 juni 2021 om 11:45

In de huidige Onkruid kun je in onze DIY-rubriek de ‘simpele’ variant van de God’s eye (Ojo de Dios) terugvinden. Voor wie wat meer uitdaging zoekt: hieronder vind je de uitleg van een andere, iets meer ingewikkelde variant.

Wat heb je nodig voor deze God’s eye?

  • 4 lange satéprikkers
  • Gekleurd garen
  • Schaar

Stap 1

Leg twee satéprikkers kruislings over elkaar en knoop het eerste draad wol er in het midden aan vast. Begin de draad op de volgende manier te wikkelen: over de prikker heen, er onderdoor en vervolgens naar de volgende prikker. Ook hier ga je eerst bovenlangs en daarna er onderdoor. Ga net zo vaak rond totdat je een mooi wiebertje hebt. Maak met de andere twee stokjes nog zo’n wiebertje, maar dan wel iets groter en van een andere kleur. Plaats dit grotere wiebertje achter het kleine wiebertje.

Stap 2

Kies weer een andere kleur en keer het werkje om, zodat de achterkant zichtbaar is. Knoop het draad vast aan een willekeurig stokje en draai het draad twee keer om het stokje dat er recht tegenover ligt. Ga weer terug naar het beginstokje en draai ook daar twee keer het draad om het stokje heen. Herhaal dit drie keer. Deze stappen herhaal je steeds met de naastliggende stokjes, tot je alle stokjes gehad hebt. De stap herhaal je nog eens met een andere kleur.

Stap 3

Kies weer een andere kleur en knoop de draad vast aan een willekeurig stokje. Ga vervolgens rechtsom onder het naastgelegen stokje door. Wikkel daarna het draad bovenlangs om het daarnaast gelegen stokje heen. Herhaal deze stappen tot je ongeveer vijf of zes keer rondom bent gegaan.

Stap 4

Eigenlijk doe je nu weer hetzelfde, alleen begin je nu met het stokje waar je steeds onderdoor ging in de vorige stap. Ga weer vijf of zes keer rond.

Stap 5

Pak nu weer een andere kleur draad, maak deze vast aan een stokje en wikkel de draad bovenlangs alle andere stokjes. Ga weer vijf of zes keer rond.

Stap 6

Mocht je de smaak te pakken hebben, dan kun je stappen 3, 4 en 5 nog eens herhalen. Maar dan is je God’s eye ook echt klaar.