Welke invloed hebben insecten op ons voedsel?

Gepubliceerd op 19 november 2021 om 11:29

Voor iedereen die zich dat afvraagt en er meer over wil weten, organiseert biologische supermarkt Odin een bijeenkomst hierover. In de Hofzaal van Warmonderhof in Dronten op zaterdag 11 december van 13.30 tot 16.30 uur.

Die middag presenteert natuuronderzoeksbureau Bunskoek Natuurlijk de uitkomsten van een onderzoek naar de biodiversiteit op twee biodynamische boerderijen in Flevoland. Hoe is het nu gesteld met de natuur op deze bedrijven? En wat kunnen we leren van de aanbevelingen? Hoe kunnen boeren en deelnemers hiermee verder? En wat kun je zelf doen om je omgeving aantrekkelijker te maken voor insecten?

Het verbeteren van het insectenleven

Op veel biodynamische boerderijen in Nederland staan Odin bijenvolken. Ze gedijen daar goed, samen met andere insecten, omdat er geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt en er ruimte wordt gemaakt voor natuur. Belangrijk, want het gaat niet goed met de insecten in ons land. Uit onderzoeken blijkt dat de afgelopen 27 jaar maar liefst driekwart van de insecten is verdwenen. Terwijl insecten een onmisbare rol vervullen in onze voedselvoorziening!

Odin wil helpen de biodiversiteit en daarmee het insectenleven te verbeteren en liet daarom onderzoek doen op twee biodynamische boerderijen in Flevoland, de Warmonderhof in Dronten en Vos in Kraggenburg. Flora en fauna werden er de afgelopen maanden geïnventariseerd.

Kijk hier voor meer informatie over de bijeenkomst of om je aan te melden