Ik pas!

Gepubliceerd op 23 december 2021 om 11:30

Gewoontepatronen kunnen handig, maar ook bedrieglijk zijn. Soms gaan ze onbewust een rol spelen in je leven, waardoor je feitelijk niet meer weet wat de invloed van deze gewoonte is op je gezondheid. Veel mensen hebben onbewust een patroon aangenomen, waarbij het vanzelfsprekend is om vrijwel dagelijks één of meerdere glazen alcohol drinken.

Het doel van IkPas, een initiatief van Stichting Positieve Leefstijl, is het creëren van bewustwording om wel of niet te drinken. Om erachter te komen wat alcohol met je gezondheid doet, zetten zij gezamenlijk het alcoholgebruik voor 30 of 40 dagen op pauze. En aankomende januari kun jij meedoen tijdens Dry January.

IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. Je drinkt een maand geen alcohol om eens te kijken wat het met je doet. Je wordt je bewuster van de keuze die je kunt maken om wel of niet te drinken, je doorbreekt je vastgeroeste patronen en alcohol is niet meer vanzelfsprekend.

Maar dat zijn niet de enige effecten van meedoen met IkPas. Veel deelnemers ervaren ook lichamelijke voordelen. Zo voelt 62% zich bijvoorbeeld fysiek fitter, slaapt 55% beter en verliest 32% gewicht. Klinkt goed toch?

IkPas helpt je bij je uitdaging. Je kunt bij hun terecht voor vragen, tips, artikelen, recepten, badges die je kunt verdienen met uitdagingen; alles om jouw uitdaging te volbrengen!

Schrijf je hier in voor Dry January!