LEEF VANUIT OERKRACHT - ONKRUID MAGAZINE

Joris Linssen brengt verlichting in crisistijd met Boeddha in de Polder

Gepubliceerd op 24 september 2021 om 10:14

We moeten nog even geduld hebben, maar van maandag 27 t/m vrijdag 31 december kun je om 19.20 uur in de Boeddhistische Blik bij KRO-NCRV op NPO2 Boeddha in de Polder kijken. Onder het motto ‘Een crisis biedt ook kansen’ presenteert Joris Linssen In de laatste week van het jaar een tv-serie vol troost en inspiratie. Vijf dagen lang zorgt Joris voor genoeg stof om het nieuwe jaar positief en fris te kunnen starten.

Het zijn onzekere tijden. De coronacrisis heeft de wereld op zijn kop gezet. Veel mensen lijden aan burn-outs en depressies. Maar er zijn ook velen die deze crisis hebben omgebogen tot een positieve levensles. In Boeddha in de Polder wil presentator Joris Linssen weten hoe ze dit hebben gedaan. Hij ervaart ook zelf dat spiritualiteit en zingeving niet betekent dat je zweverig stil op een kussen zit. Het zijn juist praktische en zinvolle hulpmiddelen in het dagelijks leven.

Zoals op het voetbalveld waar voetbaltrainer Gertjan Verbeek na elke wedstrijd met het elftal van Almere City de yogamat opzoekt. Of radio DJ Giel Beelen die laat zien hoe spiritualiteit zijn leven totaal heeft veranderd. Dinand en Lucy Woesthoff vertellen Joris wat echt loslaten is terwijl ze afscheid nemen van huis en haard en naar Ibiza vertrekken. Ook leert Joris opnieuw ademhalen, ontdekt hij wat de kracht van leven zonder bezittingen is van een fulltime nomade. Hoe je in stilte jezelf beter kunt horen en de kracht van de natuur ontdekt leert hij van Lucia Rijker.

Van rechter tot housefeest organisator, je hoeft je baan niet op te geven om spiritueel te leven. Zingeving is overal te vinden in de Nederlandse polder. De tuinkabouter is vervangen door het Boeddhabeeld en Joris vraagt in tuinen en huiskamers wat dit beeld betekent. Dit zorgt voor mooie spontane ontmoetingen en intieme levensverhalen.


«   »