Vier kilometer pop-up-kunst in Delfshaven

Gepubliceerd op 3 mei 2021 om 11:16

Van 5 tot en met 30 juni 2021 organiseert Maas theater met dans LIJF010 een wandeling van vier kilometer door Delfshaven. Het project bestaat uit acht kunstfoto’s van acteurs, dansers en ons publiek op grote billboards, een podcast met verhalen, speciaal gecomponeerde muziek en film.

Fotograaf: Hilde Harshagen

Het startpunt is het Maaspodium, het huis van Maas op de Müllerpier in Rotterdam. In de weekenden zijn er extra’s met lunches, muzikale traktaties en een verrassingsprogramma. LIJF010 is de eerste editie van de Stadsprojecten, waarmee Maas vanaf 2021 elk jaar rond de zomer actuele thema’s uit de directe omgeving ophaalt en in een kunstvorm teruggeeft aan de stad.

In een tijd waarin het leven zo digitaal is en vaak alleen ons hoofd in beeld is, geven we het lijf de hoofdrol. Met LIJF010 gaan we naar buiten, de straat op, gaan we bewegen en ons lijf weer echt voelen. Waar mogelijk in tweetallen. Want dat missen we. Fysiek en samen. Moniek Merkx en Sara Giampaolo, de curatoren van LIJF010, werkten samen met fotograaf Hilde Harshagen, filmer Huub Laurens en een aantal componisten. En natuurlijk met een mooie groep Rotterdammers.

Je kunt deze wandeling op ieder moment lopen. Je hebt wel een smartphone en oortjes nodig. Op de website van Maas kun je de kunstroute kopen, zowel digitaal als print. De route (vier kilometer) voert je langs acht portretten in Delfshaven. Bij elk portret brengt een QR-code je bij persoonlijke verhalen, filmpjes en speciaal gecomponeerde liedjes. Kun je lekker luisteren tijdens het wandelen.

Kunstroutekaart € 0,99 digitaal / € 2,99 print incl. verzendkosten, te koop via www.maastd.nl/lijf010. In de weekenden zijn er speciale extra’s rondom de kunstwandeling. Combipakket: lunch/brunch, verrassingsprogramma, kunstroute: € 10,-. De wandeling kun je zowel voor als na de lunch / brunch lopen.