Welke tarotkaart past bij jouw Sterrenbeeld?

Gepubliceerd op 4 januari 2024 om 13:25

Ontdek de betoverende verbinding tussen jouw sterrenbeeld en de bijbehorende tarotkaart in dit boeiende artikel. De kenmerken van de twaalf sterrenbeelden worden gereflecteerd door de beeldtaal van de tarot. Van de krachtige leiderschap van Ram gekoppeld aan De Keizer tot de diepe intuïtie van Vissen met De Maan, elk duo biedt een diepgaande blik in de kern van je wezen.

Tekst: Annick Van Damme - divona.be

 

Laat je door tarotdeskundige Annick Van Damme meeslepen op deze verkenningstocht door de sterren en tarotkaarten, en ontdek hoe deze eeuwenoude symbolen kunnen dienen als gids voor persoonlijke groei en zelfontdekking.

 

Sterrenbeeld: Ram
Tarotkaart: de Keizer
"Onverschrokken pionier, met vurige passie vooruit!"

Je navigeert door het leven met een dynamische en soms onstuimige flair. Je bent onverschrokken in het nastreven van je ambities, soms zelfs zonder te merken dat je anderen voorbijstreeft. Je vertrouwen in je vermogen om zaken te regelen is onwrikbaar, gedreven door een natuurlijke daadkracht. Je vrienden waarderen je voor je actieve en hulpvaardige natuur, vooral zij die jouw vurige geest kunnen bijbenen. In de liefde zoek je een partner die jouw vurige onafhankelijkheid omarmt en een vredige haven biedt in de storm van het leven. In de armen van je dierbare vind je jouw koninkrijk van rust, een noodzakelijke retraite, zelfs voor een Keizer.

 

Sterrenbeeld: Stier
Tarotkaart: de Hogepriester

"Standvastige bouwer, creëert schoonheid en stabiliteit."

Voor het sterrenbeeld Stier, verbonden aan de kaart van De Hogepriester in de tarot, is jouw pad er een van diepe wijsheid en standvastigheid. Als Stier straal je een rustige kracht uit, geworteld in sterke waarden en principes. Je levenservaring brengt wijsheid met zich mee, en je benadert de wereld met een principiële vastberadenheid. In vriendschappen ben je betrouwbaar en standvastig, een rots in de branding voor degenen die jouw traditionele charme waarderen. In de liefde verlang je naar iemand die jouw gevoel voor stabiliteit deelt en die je ruimte geeft voor jouw onbuigzame aard. Samen met je partner vind je harmonie en balans, een stille oase in een wereld vol verandering.

 

Sterrenbeeld: Tweelingen
Tarotkaart: de Geliefden
"Veelzijdige verkenner, dansend tussen gedachten en dromen."

Jouw benadering van het leven is speels en veelzijdig. Je vermogen om tegenstrijdigheden te verenigen komt voort uit een combinatie van rationele kennis en intuïtieve inzichten. Jouw kijk op persoonlijke groei is bijzonder en soms excentriek, en je geniet van het verkennen van je eigen unieke zelf. Deze zelfontdekking brengt je soms in confrontatie met je beperkende overtuigingen. Echter, zodra je deze loslaat en jezelf volledig omarmt, vind je innerlijke harmonie. In deze staat van zelfacceptatie voel je je verbonden met jezelf, de wereld en het grotere geheel.

 

Sterrenbeeld: Kreeft
Tarotkaart: de Zegewagen
"Gevoelige beschermer, koesterend met liefdevolle omarming."
Je leeft vanuit een diepgevoelde verbondenheid met je intuïtie, wat jou de kracht geeft om de wereld en haar uitdagingen het hoofd te bieden. Als een trouwe vriend sta je altijd klaar voor je naasten, vooral in tijden van persoonlijke beproevingen. Je streeft ernaar je horizon te verbreden, bij voorkeur samen met anderen. In deze groepsdynamiek helpen jullie elkaar om beperkende overtuigingen en gewoontes los te laten. Wanneer je innerlijke onrust voelt, concentreer je dan op het vormgeven van je toekomst. Laat je niet meeslepen door zorgen in stille momenten; gebruik deze in plaats daarvan om je gevoelens en gedachten te ordenen en jouw unieke weg uit te stippelen.

 

Sterrenbeeld: Leeuw
Tarotkaart: Kracht
"Stralende leider, met hartstocht die verlicht."

Je pakt je taken met een grenzeloze passie en een onuitputtelijke levenslust aan. Je creatieve flair en oog voor detail maken jou een favoriet voor opdrachtgevers. Geen uitdaging is te groot voor jou, want je hebt een enorme wilskracht om te slagen. Je verlangt naar erkenning en complimenten, die jouw hart verwarmen en je nog meer laten stralen. In de liefde zoek je iemand die jouw enthousiasme deelt. Samen avonturen beleven in stijl, genietend van luxe en comfort, vormt het ideale scenario voor jou.

 

Sterrenbeeld: Maagd
Tarotkaart: de Heremiet
"Analytische perfectionist, orde scheppend in chaos."

Je bent het toonbeeld van zelfstandigheid en kalmte. Je leven is eenvoudig en doordacht. Je omarmt uitdagingen, zowel die van buitenaf komen als die je zelf creëert. Jouw levensfilosofie is diep en standvastig, maar je voelt weinig drang om de wereld of anderen te beïnvloeden. Hoewel je vaak wordt gezien als een wijze raadgever, kies je ervoor niet te veel betrokken te raken bij de problemen van anderen. Jouw kracht ligt in het voorbeeld zijn door trouw te blijven aan jezelf, stralend van zelfverzekerdheid en rust, terwijl je innerlijk voortdurend reflecteert en analyseert.

 

 

Sterrenbeeld: Weegschaal
Tarotkaart: Gerechtigheid
"Harmonieuze diplomaat, zoekt balans in alle dingen."

Je bekijkt de wereld door een lens van optimisme en gebruikt je invloed om een mooiere wereld te creëren waar iedereen van kan genieten.  Je interesse in economie stimuleert je om wijs te investeren in onroerend goed en bedrijven. Met een heldere blik op maatschappelijke kwesties, zet je jouw kennis en invloed in om positieve veranderingen teweeg te brengen. Je hebt de neiging om het goede in mensen te zien en wilt niemand pijn doen, wat soms leidt tot uitstel van belangrijke beslissingen. Vertrouw echter op je eigen inzicht en laat je niet beïnvloeden door de meningen van anderen.

 

 

Sterrenbeeld: Schorpioen
Tarotkaart: de Dood
"Mysterieuze transformatie, intens en doordringend."
Jouw visie op het leven is doordrongen van het krachtige thema van transformatie. Je diepe interesse in de cycli van de natuur weerspiegelt jouw eigen levensreis van voortdurende verandering en groei. Bewust van de stromende creatieve energie binnenin, gebruik je deze om je leven vorm te geven, terwijl je erkent dat je daden niet je ware essentie definiëren. Je voelt een diepe verbinding met je spirituele kern en beschikt over het unieke vermogen om te werken met de energie van je voorouders, waardoor je oude familiale wonden kunt helen. Dit stelt je in staat de steun van de onzichtbare wereld te omarmen bij het bepalen van je pad in het leven.


Sterrenbeeld: Boogschutter
Tarotkaart: Matigheid
"Avontuurlijke ontdekker, altijd op zoek naar wijsheid."

Je dromen kennen geen grenzen en je streeft in je verwachtingen naar haast onbereikbare doelen.
Je verzet je sterk tegen elke vorm van beperking, vooral als deze door anderen wordt opgelegd. Avontuurlijke voorstellen trekken jou aan, want je houdt ervan je grenzen te verleggen en jezelf uit te dagen. Jouw leven is een voortdurende zoektocht, vol met leerrijke ervaringen. Onthoud dat ware wijsheid voortkomt uit het in evenwicht brengen van je kennis en ervaringen. Wanneer je deze innerlijke balans vindt, leef je in harmonie met de wereld en word je een inspiratiebron voor anderen.

 

Sterrenbeeld: Steenbok
Tarotkaart: de Duivel
"Gedisciplineerde strateeg, bouwt aan duurzame successen."

Je bent gedreven door ambitie en hebt een duidelijk begrip van je levensdoel. Jouw streven naar succes kan soms leiden tot een verlies van verbinding met jezelf. Het is essentieel om regelmatig stil te staan en af te stemmen op je innerlijke wereld. Lange wandelingen in de natuur kunnen helpen om je energie te balanceren en je ware essentie te versterken. In momenten van twijfel, richt je aandacht naar binnen. Jouw innerlijk licht kan je de weg wijzen. Hoewel je vastberaden bent je doel te bereiken, onthoud dat flexibiliteit soms nodig is om je ware bestemming te vinden.

 

Sterrenbeeld: Waterman
Tarotkaart: de Ster
"Innovatieve visionair, pioniert voor een betere wereld."

Je hebt een krachtige uitstraling van zelfverbinding die anderen naar je toe trekt. Alles wat je doet en zegt is een reflectie van je unieke persoonlijkheid, wat anderen soms als excentriek zien. Je lijkt een natuurlijk vermogen te hebben om in de toekomst te kijken, waardoor je vaak geluk lijkt aan te trekken. Dit komt omdat je je niet laat beperken door het heden of het verleden, maar je focus ligt op wat nog komen gaat. Met enthousiasme deel je je toekomstvisie met anderen, hopend hen te inspireren. Je bewandelt je eigen pad en stimuleert anderen om groot te dromen en de wereld te veranderen in een paradijs.

 

Sterrenbeeld: Vissen
Tarotkaart: de Maan
"Dromerige healer, zwemt in diepe emotionele wateren"

Je beweegt je in een rijk van dromen en intense gevoelens. Je weet wat je gelukkig maakt, maar vindt het soms moeilijk om deze dromen te realiseren. Je emoties zijn zowel een bron van inzicht als een hindernis om actie te ondernemen. Momenten van alleen zijn essentieel voor jou; ze brengen je emoties tot rust en vullen je met energie om je ideeën tot leven te brengen. Laat je perfectionisme los en streef naar realisme in je verwachtingen. Met je gevende hart en helende aanleg trek je anderen aan, maar vergeet niet om ook je eigen emotionele grenzen te bewaken.

 

 

Over Annick Van Damme
Annick Van Damme (1972) werkte ruim 25 jaar in de gezondheidszorg. Dit combineerde ze met het geven van spirituele workshops en consulten. In 2020 richtte ze Divona op om anderen met enthousiasme te ondersteunen op hun persoonlijke groeipad. Daarnaast is Annick auteur van heb boek Tarot voor jezelf.Het kaartleggen met tarot is voor haar een manier om spiritualiteit praktisch te beleven en een steun om vanuit je centrum te leven. Heb je behoefte aan inzichten die een nieuw licht werpen op je levenspad? Een tarotconsult maakt je bewust van je talenten, mogelijkheden, obstakels en levensmissie. Maak een afspraak via Divona.be

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.