Wereldmuseum, Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde gaan verder onder één naam: Wereldmuseum

Gepubliceerd op 28 maart 2023 om 14:40

Het Wereldmuseum in Rotterdam, het Tropenmuseum in Amsterdam, het Afrika Museum in Berg en Dal en het Museum Volkenkunde in Leiden maken vandaag bekend later dit jaar onder één naam verder te gaan: Wereldmuseum


Deze nieuwe naam past bij de transitie waar wij al een aantal jaren mee bezig zijn: het vertellen van verhalen die bezoekers aanmoedigen om met een open blik naar de wereld te kijken. Voor onze tentoonstellingen en evenementen werken we hiervoor samen met klankbordgroepen, experts en gemeenschappen met verschillende achtergronden en vanuit de hele wereld. 


Onze missie is het inspireren tot wereldburgerschap. De naam Wereldmuseum past bij deze missie. Het is een naam met een bredere context, die laat zien waar onze expo's en evenementen over gaan. We vertellen wereldse verhalen, maken wereldgeschiedenis inzichtelijk en kijken naar de wereld van nu. We delen menselijke verhalen, ervaringen en perspectieven. 


Deze nieuwe naam zal vanaf de nazomer door alle 4 musea worden gebruikt. Heel graag delen we via deze weg de nieuwe naam alvast met jou, lezer van onze nieuwsbrieven en bezoeker van onze musea.

 

Kijk voor meer informatie op: www.wereldmuseum.nl

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.