Paul Breekveldt - oprichter van Onkruid - overleden

Gepubliceerd op 24 februari 2023 om 11:13

 

Paul Breekveldt, journalist, oprichter van tijdschrift Onkruid, genieter van klassieke muziek, politiek betrokken, raadslid in Koggenland, natuurliefhebber, lezer, liefhebber van lekker eten en minnaar van Frankrijk vooral de Ardèche, is zaterdag 18 februari op 82-jarige leeftijd overleden.

 

Wij wensen alle nabestaanden veel sterkte met dit verlies.

Reactie plaatsen

Reacties

L.H.C. FLUITMAN
een jaar geleden

De Weegbree woon-werkgemeenschap in Hoorn aan het Grote Noord nr. 9 en later aan het Grote Oost 35 tegenover het toenmalige postkantoor omvatte o.a. een consumentenkring voor biologisch-dynamische groenten en natuurvoeding. Het gezin van Paul en Loes Breekveldt maakte deel uit van deze kring. Op de fiets, soms met twee kinderen meen ik mij te herinneren, kwamen zij hun bestelling ophalen. Zo leefden zij persoonlijk dus het leven, dat zij met "Onkruid" een plek in de wereld wilden geven. Leo Fluitman

Frank Flippo
een jaar geleden

Paul stond aan de wieg van mijn journalistieke loopbaan. Ik wilde er in 1984 stage lopen. Dat gaat niet, het blad is te klein, zei hij. We zijn met zijn drieën. Het werd Grasduinen, maar het contact was gelegd. Tientallen jaren freelancte ik daarna voor Onkruid, steeds in overleg met Paul en zijn feilloze gevoel voor 'formule'. Een bedachtzame, scherp formulerende, geestige man met veel warmte die hij goed verborgen kon houden. Ik had veel respect voor hem en dat was geloof ik wederzijds. Een uniek mens heengegaan, ik wens zijn nabestaanden alle kracht om dit verlies te boven te komen.

Stefan Machielse
een jaar geleden

Lang geleden in de vorige eeuw jaren 90 heb ik Paul eens bezocht in zijn boerderij 'in the middle of nowhere'. Ik was bezig met een woordenboek voor alternatieve geneeskunde.
Hij nam de tijd voor me met zijn naar mijn mening gastvrije aard en transparante voeten op de grond. Een aardige man met een missie, een pionier voor een nieuwe wereld zoals dat tot uitdrukking gebracht werd in zijn 'kind' het blad Onkruid.