Grijs wordt Groen: geef kleur aan jouw buurt

Gepubliceerd op 2 december 2022 om 09:00

Sikkens Foundation lanceert samen met het Piet Oudolf Groen in de Buurt Fonds, de campagne Grijs wordt Groen. Doel is om mensen te helpen hun eigen buurt te vergroenen.

De campagne sluit aan bij de uitreiking van de Sikkens Prize, die op 2 oktober 2022 werd uitgereikt aan tuin- en landschapsontwerper Piet Oudolf voor zijn prachtige, kleurrijke tuinen. Wereldwijd transformeert hij vergrijsde plekken tot groene oases die tot de verbeelding spreken.

Asfalt, tegels en stenen. Op veel plekken in de stad is grijs een noodzakelijk kwaad, maar vaak kan grijs makkelijk plaatsmaken voor groen. Denk aan parken, stadstuinen, groene daken en verticaal groen. Of op kleinere schaal met de vergroening van boomspiegels en de aanleg van geveltuinen. Grijs wordt Groen biedt mensen de mogelijkheid om grijze plekken in eigen omgeving te ‘vergroenen’. Denk aan een granieten speelplein voor kinderen of een braakliggend stuk grond. Het kunnen ook plannen zijn voor een gezamenlijke moestuin of een park boven op een dak.

Aanmelden van een vergroeningsproject kan nog tot eind januari 2023. In het voorjaar van 2023 worden de winnaars van Grijs wordt Groen bekendgemaakt. De meest inspirerende vergroeningsprojecten ontvangen een bedrag van maximaal € 5.000,- voor de realisatie van het project.

Ga voor meer informatie over Grijs wordt Groen naar sikkensprize.org/grijs-wordt-groen.