Geef ‘m cadeau: de sociale en duurzame giftcard ohmygood

Gepubliceerd op 2 december 2022 om 09:13

Wie in de decembermaand familie of vrienden wil verrassen met een mooi cadeau, kan tegelijkertijd de wereld een stukje beter maken. Met de ohmygood giftcard geef je een cadeau én een goed verhaal.

Foto: Sociale ondernemers (v.l.n.r.) Daphne van 't Hof, Katja Schuurman (Return to Sender) en Bart Drion (Moyee) op het Social Impact Event van ohmygood. Credits: Perla van Kessel.

Ontvangers kunnen kiezen uit meer dan 2.000 feel good cadeaus: van kleding en sieraden tot speelgoed en van iets voor in huis tot wat lekkers of een dagje weg. Allemaal van sociale ondernemingen die bijdragen aan inclusiviteit, eerlijke handel en een circulaire economie. Steeds meer ondernemingen hebben een maatschappelijke missie. Ze laten bijvoorbeeld mensen meedoen die anders langs de zijlijn staan, zorgen dat de makers hier of ver weg een eerlijk inkomen krijgen en geven gebruikte materialen een tweede leven. Ohmygood is een podium voor deze pioniers, die soms onbekend of minder zichtbaar zijn. Zo wordt het voor iedereen makkelijker en leuker om in de decembermaand en daarna cadeautjes geven echt duurzaam te maken.

Inclusieve soep, shorts en tosti’s

Op de website zijn ook de bijzondere verhalen achter de cadeaus te lezen. Zo besteedt Oma’s Soep een deel van de opbrengst aan activiteiten waarbij eenzame ouderen en jongeren elkaar ontmoeten. Ze koken samen en doen spelletjes terwijl de soep trekt. Vanhulley geeft kleding een tweede leven en vrouwen een tweede kans: vrouwen die willen werken maar een vooropleiding missen, maken kleurrijke shorts van oude overhemden. En in de vijf vestigingen van Happy Tosti werken mensen met en zonder arbeidsbeperking vrolijk samen.

Eerlijk design en circulaire tassen

De handgemaakte designercadeautjes van Return to Sender geven vrouwen in de hele wereld de mogelijkheid om te sparen, hun kinderen naar school te sturen en financieel onafhankelijk te worden. Nic&Mic verzamelt in Kenia elk jaar meer dan 750.000 teenslippers, waarvan Keniaanse ambachtslieden voor een eerlijke prijs kleurrijke safaribeelden maken. In de klimbossen van Fun Forest loodsen jongeren die moeilijk werk kunnen vinden je door de boomtoppen, zodat jouw én hun zelfvertrouwen groeit. En i-did verwerkt oude bedrijfskleding tot bijzondere tassen. In die tassen, gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, herken je bijvoorbeeld nog het groen van oude legeruniformen, het blauw van KLM en het wit van doktersjassen. Zo heeft elk cadeau een eigen verhaal. 

Deze cadeaukaart is verkrijgbaar op www.ohmygood.nl en in 800 Albert Heijn-winkels.