Meer impact met aankoop biodynamische voeding

Gepubliceerd op 28 september 2022 om 09:00

Vanaf 3 oktober start in de biologische winkels een campagne van twee weken om klanten bewust te maken van de positieve impact van de aankoop van Demeter producten.

Er is namelijk een vorm van landbouw die vitale voeding produceert én zorgt voor schone lucht, schoon water, die dieren verzorgt naar hun aard én zorgt voor vruchtbare bodems voor toekomstige generaties.

Maar deze biodynamische landbouw die al in 1924 ontstond is voor velen - inmiddels bijna een eeuw later - nog steeds een grotendeels onontdekte parel, terwijl het huidige landbouw en voedselsysteem volledig is vastgelopen. Gelukkig neemt het aantal biodynamische boeren wel toe en is het areaal de afgelopen 10 jaar met 81% toegenomen. Maar dat is nog steeds een beperkt deel van de landbouw.

Daarom heeft Stichting Demeter het initiatief genomen voor het groenboerenplan (www.groenboerenplan.nl) met voorstellen aan de overheid om tot een echte omslag van ons voedselsysteem te komen.

Maar de meest directe positieve impuls en steun voor biodynamisch werkende boeren is een aankoop van een product van Demeter kwaliteit. Dat zorgt voor ruimte voor een nog groter areaal biodynamische landbouw die bijdraagt aan onze biodiversiteit, dierenwelzijn, waterkwaliteit, bodemvruchtbaarheid en vitaliteit ofwel onze gezamenlijke toekomst.