Kinderboekenweek 2022: Gi-ga-groen!

Gepubliceerd op 26 september 2022 om 09:00

In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of picknicken in het park of vogels spotten en een moestuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken én te doen.

Het thema van de Kinderboekenweek dit jaar past natuurlijk fantastisch bij Onkruid! Van 5 t/m 16 oktober krijg je bij besteding van € 12,50 of meer aan kinderboeken het Kinderboekenweekgeschenk 2022 cadeau. Andy Griffiths schrijft het kinderboekenweekgeschenk dit jaar. Samen met Terry Denton is hij bekend van de populaire De waanzinnige boomhut–reeks. De titel van het geschenk is dan ook niet heel verrassend Waanzinnige boomhutverhalen: over toen het Stoel-In-Je-Neusdag was en andere waanzinnige gebeurtenissen. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2022 wordt gemaakt door illustrator Marije Tolman.

Er zijn natuurlijk al heel veel boeken die kinderen helpen een echte natuurheld te worden. Leer over bijzonder dierenweetjes in informatieve boeken, dompel je onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of verwonder je over prachtige natuurillustraties in prentenboeken. En kom daarna mee naar buiten!