Diafragmale adem bij Long Covid

Gepubliceerd op 23 september 2022 om 09:00

Hoe en waarom hebben goed uitgevoerde pranayama’s een helend effect bij onder andere Long Covid? Uit een studie van Amsterdam UMC blijkt dat het coronavirus het diafragma beschadigt. Er ontstaan ontstekingsreacties en bindweefselvorming in deze belangrijke ademspier. Een juiste training van het diafragma kan bijdragen tot beter ademen en vermindering van de klachten.

In deze online ervaringsgerichte workshop (op vrijdag 11 november 2022) van Samsara Yogadocentenopleiding neemt Danielle Bersma (fysiotherapeut en yogadocent) je mee in de wondere wereld van de neurologische relaties van het diafragma (middenrif). De zenuw die het diafragma aanstuurt maakt onderweg naar het diafragma heel interessante verbindingen Wanneer het diafragma onvoldoende functioneert, ontstaan naast kortademigheid en benauwdheid ook andere klachten.

Danielle geeft praktische oefeningen, die zij theoretisch onderbouwt. Je krijgt een hand-out van de theorie en de oefeningen. Enkele dagen voorafgaand aan de eerste lesdag ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot de online lesomgeving. De workshop ‘Diafragmale adem bij Long-Covid, praktijk en theorie’ kan los gevolgd worden, maar sluit wel aan bij de workshop ‘Chronisch vermoeidheidssyndroom’ op 25 november 2022

Kosten en inschrijving: voor beide middagen zijn de kosten: € 75-, per middag zijn de kosten € 45,-. Inschrijven kan via het Inschrijfformulier Bijscholingen. Een bevestiging en betalingsgegevens ontvang je binnen enkele dagen per e-mail. De inschrijving is pas definitief na ontvangst van het inschrijfgeld.