Minicursus Paddenstoelen van Natuurlijk Delfland

Gepubliceerd op 31 augustus 2022 om 09:07

Op 23 en 24 september organiseert Natuurlijk Delfland een minicursus Paddenstoelen. Deze minicursus bestaat uit twee delen.

Deel 1 is een zoompresentatie op 23 september, aanvang 19.30 uur. Deel 2 is de praktijk, op 24 september waar je in Delft paddenstoelen gaat zoeken. Je start om 10.00 uur, einde circa 12.30 uur. Kosten: € 8,- per persoon, contant te betalen bij de start van deel 2. Leden Natuurlijk Delfland kunnen gratis deelnemen. Deze excursie is een onderdeel van de Week van de Veldbiologie. Tijdens de cursus leren de deelnemers de eerste stappen te zetten om paddenstoelen te herkennen. Ook de rol van de diverse typen paddenstoelen in de natuur komt aan de orde.

Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, hun passie voor de natuur delen (natuureducatie) en de natuur beschermen via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij hun in de buurt.

Opgeven is verplicht via medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com. Na aanmelding ontvangt een ieder een bevestiging voor deelname of plaatsing op een reservelijst. Er kunnen maximaal 15 personen aan deelnemen. Meer informatie is te vinden op de website.