Spiritueel schrijven

Over schrijvend in je kracht komen. Over nieuwe inzichten en meer creativiteit ontwikkelen. Over je hogere zelf die je pen overneemt als je heel stil bent van binnen. Over gevoelens, over... Deze leergang van het Onkruid College brengt je dichter bij jezelf. Zeven maanden lang is je pen de gids op de weg naar binnen!

Schrijven doet met je wat de lente doet met de natuur. Alles wat altijd al diep in je leefde maar nog niet zichtbaar was, gaat groeien en maakt zich kenbaar. Iets in je weet al waar je levensvreugde, je passie en je gaven zijn. Het is mogelijk dat je het tijdelijk vergeten bent, maar diep van binnen weet je waarvoor je hier bent, wat je te geven hebt en waar je hart van gaat zingen.


Dagboekschrijven is een transformatie-gereedschap met de kracht van individuele therapie. Het is een middel om jezelf te onderzoeken, te ont-dekken en richting te geven. Je weet al wat je moet weten. Je vindt het als je stopt, aandacht hebt en luistert naar je innerlijke stem. Die stem is er altijd, wachtend op een uitnodiging om naar buiten te komen en gehoord te worden. Dagboekschrijven is jezelf die uitnodiging geven.

Iedereen kan het

Met behulp van de leergang Spiritueel Schrijven kun je veel ingangen vinden om bij jezelf te komen. Het helpt intiem te zijn met je echte zelf, en je eigen kern beter te leren kennen. Het hoeft niet mooi, volledig of zinnig te zijn. Je hebt juist de vrijheid nodig bij dit soort schrijven. Mensen die voor hun beroep veel schrijven of met taal bezig zijn, hebben vaak meer moeite om die vrijheid te nemen.

Saskia de Bruin, de auteur van deze leergang van het Onkruid College, ziet zich als een spirituele vroedvrouw. Ze helpt graag bij geboorteprocessen van mensen. Weer echt worden, eerlijk zijn, inzicht krijgen… Zelf kwam ze na een zoektocht in de wereld van het uiterlijk (opleiding schoonheidsspecialiste, chiropodie, manicure, drogist, grime en werk in drogisten, parfumerie, grime en visagie) bij haar liefde voor de innerlijke wereld. Ze volgde een opleiding intuïtieve ontwikkeling en aura reading bij Carolina Bont en startte een praktijk voor aura reading.

Saskia de Bruin: “Ik hou erg van authenticiteit en verwelkom met alle liefde verlegenheid, aarzeling, niet durven en toch doorzetten. Ik hou van actie, stevig met twee benen op de grond, vorm geven aan de veranderingen die je zoekt, moed hebben om door te gaan, en het zware werk niet uit de weg gaan.” Ze schreef de boeken: Schrijvend tot jezelf komen en De magische cirkel, over waarachtige communicatie en volledig aanwezig zijn in een groep. Saskia de Bruin is NLP-trainer, Gordon-trainer en ze heeft Reiki 1, 2 en 3. 

Voordelen

Als je kiest voor de leergang Spiritueel Schrijven, kies je voor:

 • Afwisseling tussen theorie en praktische oefeningen
  De theorie in Spiritueel Schrijven wordt op een toegankelijke manier gepresenteerd. Het grootste deel van de lessen bestaat uit leuke, praktische oefeningen.
 • Studeren wanneer het jou uitkomt
  Het maakt niet uit hoe de invulling van je dagelijks leven er uitziet, want je kunt studeren wanneer jij dat wil.
 • Intensieve begeleiding
  Tijdens de leergang word je begeleid door één van de docenten van het Onkruid College. Op een persoonlijke manier krijg je feedback en correcties op het werk dat je instuurt.

Wat krijg je?

 • Een gebonden lespakket van 7 lessen. Naast een theoretisch deel kent iedere les praktische oefeningen.
 • Extra’s zoals een inktpen en inkt die je ondersteunen bij het lespakket.
 • Stimulerende thuiswerkbegeleiding en correctie op ingezonden werk.
 • Een getuigschrift aan het eind van de leergang.

De kleine lettertjes

Inschrijven kan op elk gewenst moment. Zodra de (eerste) betaling voldaan is, wordt het lespakket naar je opgestuurd. Niets in het lesmateriaal mag in handen van derden worden gesteld dan wel op een andere manier gebruikt worden zonder expliciete toestemming van Uitgeverij Onkruid.

Inschrijven en kosten

De leergang Spiritueel Schrijven bestaat uit 7 lessen en kost € 230,- incl. BTW. Voor verzending binnen de EU gelden eenmalig € 7,50 extra portokosten.