Webinar The Wisdom of Trauma

Gepubliceerd op 28 maart 2022 om 09:25

Op 31 maart 2022 organiseert Alles is Gezondheid in samenwerking met Proscoop en Stichting Emovere een webinar over de documentaire The Wisdom of Trauma. In de documentaire deelt de Canadese arts en bestseller auteur Dr. Gabor Maté zijn ideeën en praktijkervaringen na tientallen jaren onderzoek en werken in het veld van trauma.

Waarom focussen we op wat er mis is met iemand bij verslaving, zelfhaat, risicogedrag of angst? Waarom kiezen we voor medicalisering en kijken we niet naar wat zoveel pijn heeft veroorzaakt? Gabor Maté ziet vele mogelijkheden voor herstel als we begrijpen hoe trauma ons welzijn beïnvloedt en als er in alle domeinen écht wordt geluisterd naar wat pijn ons leert en wil vertellen.

In het webinar bespreken ze met experts hoe we het zorgsysteem -en onszelf- kunnen verrijken met specifieke kennis over trauma en wat dit betekent voor de dagelijkse praktijk.

Sprekers zijn:

  • Anne Marsman, psycholoog, lichaamsgericht traumatherapeut i.o. en gepromoveerd op ingrijpende gebeurtenissen in de jeugd.
  • Maarten Smetsers, ervaringsdeskundige en coach. Door ervaring ziet hij lichamelijke en/of emotionele klachten als kompas.
  • Marieke Gielen, arts en bewustzijnscoach, met focus op bewustzijnsgroei over de verbinding tussen lichaam-geest-ziel en natuur

Gespreksleiding is in handen van arts en therapeut Mia Wessels. Zij richtte De Jonge Dokter op en host de podcastserie Humanizing Healthcare. De uitzending vindt plaats vanuit de studio in Amersfoort op 31 maart 2022 van 12.00 tot 13.30 uur. Deelnemers kunnen vragen stellen via de chat. Deelname is gratis.

Bekijk hier de documentaire The Wisdom of Trauma (let op, je moet doneren voordat je kunt kijken). Aanmelden voor de webinar kan hier.