Nationale Breindag op 20 maart 2022

Gepubliceerd op 16 maart 2022 om 11:12

Het is slecht gesteld met onze mentale gezondheid. Niet voor niets horen we steeds vaker gevallen van depressie, burn-out en dementie om ons heen. Allemaal ziektes van deze tijd, omdat ons brein compleet uit balans is geraakt door de snel veranderende wereld. Het is NU tijd voor verandering en daarom organiseert Brain Balance Expert Charlotte Labee op 20 maart 2022 de Nationale Breindag.

Tijdens deze Nationale Breindag zet Charlotte Labee alles op alles om die verandering in gang te zetten en vraagt zij aandacht voor mentale ziektes en preventie daarvan. Charlotte: “Het is nu harder dan ooit nodig onze mentale gezondheid te verbeteren. En dat kunnen we doen door breinkennis te verspreiden en goed voor onze hersenen te zorgen.”

Steeds vaker ernstige klachten

Dat verandering zo enorm hard nodig is, is te zien aan de schrijnende cijfers. Eén op de vijf Nederlanders krijgt in zijn of haar leven te maken met een depressie en méér dan 50% van de Nederlanders heeft te maken met burn-out klachten. Ruim 62% van de Nederlanders slaapt slecht en 85% van de millennials voelt zich op dit moment depressief. Ook steeds meer kinderen ervaren soortgelijke klachten. Charlotte: “En dat komt allemaal doordat ons brein volledig uit balans is geraakt. We kunnen onze maatschappij en de grote hoeveelheid prikkels, verwachtingen en ongezonde verleidingen niet meer bijbenen. Het huidige ziektebeeld is een direct gevolg van onze levensstijl. Denk bijvoorbeeld aan te veel stress, stilzitten, schermtijd, junkfood én te weinig slaap, ontspanning, beweging en gezonde voeding. Dat is zorgelijk, maar weet dat wij samen de kracht hebben om het tij te keren.”

Nationale Breindag 2022: doe jij ook mee?

Om die verandering in gang te zetten heeft Charlotte Labee de Nationale Breindag vorig jaar in het leven geroepen. “Op deze dag wil ik zoveel mogelijk mensen bewust maken van het feit dat mentale disbalans voorkomen kan worden, wanneer je weet hoe je goed voor je brein kunt zorgen”, aldus Charlotte. “Laten we met elkaar zorgen voor verandering. Het is nu harder nodig dan ooit om onze mentale gezondheid te verbeteren. En dat kunnen we doen door breinkennis te verspreiden en goed voor onze hersenen te zorgen, waardoor mentale ziektebeelden, disbalans, stress en ongezondheid verminderen. Door de bewustwording en kennis van het brein te vergroten, kunnen we bewust aan de slag gaan met onze levensstijl. Bij volwassenen én kinderen.”

Live Instagram sessies

Tijdens de Nationale Breindag op 20 maart 2022 gaat Charlotte Labee in gesprek met talloze experts, sprekers en BN’ers om aandacht te vragen voor deze missie. Dit zal gebeuren in de vorm van een livestream via Instagram waar iedereen gratis aan kan deelnemen. Op deze inspirerende dag deelt zij op een toegankelijke en positieve manier informatie en voert gesprekken over onze mentale gezondheid, om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van het belang van een gezonde levensstijl voor ons brein.

Het volledige programma van De Nationale Breindag is hier te vinden.