Bastiaan Ragas schrijft lied voor ouders met overleden kind

Gepubliceerd op 7 december 2021 om 12:32

Op speciaal verzoek van Stichting Nooit Voorbij heeft zanger Bastiaan Ragas een lied geschreven en gecomponeerd. Het is een lied dat troost moet bieden aan ouders die hun kind zijn verloren. Het lied Nooit Voorbij verschijnt ter gelegenheid van Wereldlichtjesdag op 12 december.

Elk jaar sterven er in ons land ruim 1000 kinderen in de leeftijd van 0 tot 20 jaar. Bastiaan Ragas schreef het lied op verzoek van Mirjam Louwen-van Bekkum van Stichting Nooit Voorbij. Zij verloor in 2018 haar zoontje Florian. “Het is een lied over troost en de onmetelijke liefde die een vader en moeder voelen voor hun kind", aldus Bastiaan Ragas. "Ik heb geprobeerd met deze woorden en muziek hen ergens, al is het maar heel klein, te ondersteunen in het dragen van dit immense verdriet."

Blijvende herinnering

Stichting Nooit Voorbij helpt ouders, broertjes en zusjes van een overleden kind bij de verwerking van hun verlies. Onder meer door middel van lotgenotencontact, psychologische ondersteuning, ontroerende herinneringsproducten die zijn ontworpen door ouders en het uitgeven van boeken met verhalen van ouders, broertjes of zusjes als blijvende herinnering. Mirjam: "Want een overleden kind blijft altijd bij je, gaat nooit voorbij".

Bestaansrecht

Ter gelegenheid van Wereldlichtjesdag verschijnt ook het boek Wij zijn nooit voorbij. Hierin staan verhalen, vol liefde geschreven, van 8 ouders die hun kind verloren. "Het boek geeft de overleden kinderen een stem, een gezicht, bestaansrecht, een plek in de wereld", zegt Mirjam. "Ze worden niet losgelaten, nooit vergeten. Hun verhalen helpen ook andere vaders, moeders, oma's en opa's die door dezelfde nachtmerrie heen moeten gaan."

Golf van licht

Op Wereldlichtjesdag, zondag 12 december, steken mensen wereldwijd om 19.00 uur plaatselijke tijd kaarsjes aan. Door de verschillende tijdzones ontstaat er een golf van licht die ouders van een overleden kind steunt en laat beseffen dat ze niet alleen zijn met hun verdriet. De single Nooit Voorbij van Bastiaan Ragas is vanaf 9 december te beluisteren op Spotify.