Yoga in een droomwereld

Gepubliceerd op 7 december 2021 om 16:18

Op zondagochtend 12 december organiseert Museum Tot Zover (in Amsterdam) een yogales tussen de grote, kleurrijke doeken van kunstenaar Sarah Grothus. Deelnemers wanen zich in een schemerrijk tussen leven en dood.

Op deze zondagochtend komt yogadocente Barbara Labrie een vijnana-yogales geven in de grote zaal van Museum Tot Zover. Daar wordt op dit moment de expositie Schemering met werk van kunstenaar Sarah Grothus getoond. Aan de muren hangen grote, kleurrijke doeken vol mysterieuze figuren en de vloer is bedekt met tapijt. Tijdens de les wordt de focus op de ademhaling gelegd, met het doel om het hoofd leger te maken. Ondertussen zien deelnemers hoe de doorschijnende doeken steeds veranderen door het wisselende daglicht en de schaduwen van bomen.

Praktische informatie

De les wordt gegeven in twee shifts (10.00 - 10.30 uur en 10.45 - 11.15 uur), zodat er voldoende ruimte is om tijdens de les anderhalve meter afstand aan te houden. Beide lessen beginnen voor openingstijd van het museum, zodat deelnemers zich in het lege gebouw volledig op de les kunnen concentreren. Na de sessie kunnen deelnemers bijkomen met een croissantje en jus in het museumcafé. Meedoen met de les is gratis met een museumticket (de museumjaarkaart is ook geldig). Een kaartje reserveren kan via de website van Museum Tot Zover

Wat is vijnana yoga?

Vijnana is een actieve vorm van yoga die helpt om te ontspannen en vertragen. De focus ligt op de ademhaling en op de plekken in het lichaam waar spanning wordt vastgehouden. Het doel is om die spanning stap voor stap los te laten.

Museum Tot Zover belicht de dood in al zijn facetten door middel van kunst, fotografie en historische objecten. Het museum is beslist niet zwaarmoedig, de toon is open en helder. Het museum is gevestigd op begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam (Kruislaan 124).