Boeddha in de polder

Gepubliceerd op 5 december 2022 om 09:00

Het tweede seizoen van Boeddha in de polder is van maandag 26 t/m vrijdag 30 december om 19.55 uur te zien bij de Boeddhistische Blik | KRO-NCRV op NPO 2. Na een succesvol eerste seizoen presenteert Joris Linssen onder het motto ‘Een crisis biedt ook kansen’ weer een televisieserie vol hoop en inspiratie.

In de laatste week van het jaar (maandag 26 t/m vrijdag 30 december op NPO 2) zorgt hij voor genoeg stof om het nieuwe jaar positief en licht te kunnen starten. Het blijven moeilijke tijden. De klimaatcrisis geeft zorgen en de oorlog in Oekraïne zet eerdere zekerheden op scherp. Ondertussen is het alle hens aan dek om de personeelstekorten op te vangen en de maatschappij draaiende te houden. Veel mensen lijden hier fysiek en mentaal onder. Depressies, burn-outs; het is een greep uit de vele symptoomziektes van deze tijd. Toch biedt een crisis ook kansen voor mensen om deze om te buigen tot een positieve levensles.

In het tweede seizoen van Boeddha in de Polder wil Joris Linssen weten hoe mensen dit hebben gedaan en hoe ze hoop houden voor de toekomst. De presentator zal zelf ervaren dat de weg naar binnen toe niet betekent dat je zweverig, stil op een kussen zit, maar dat spiritualiteit een praktisch en zinvol hulpmiddel kan zijn in het dagelijks leven.