Bomen voor Den Haag is weer van start!

Gepubliceerd op 15 juni 2022 om 09:00

Je kunt je weer aanmelden voor een gratis boom! En Bomen voor Den Haag is dit jaar niet alleen voor bewoners uit Den Haag, maar ook voor bedrijven, organisaties en scholen die hun terrein willen vergroenen.

Waarom Bomen voor Den Haag?

In samenwerking met de gemeente Den Haag zullen er bomen weggegeven worden om de stad groener en mooier te maken. En ook beter bestand tegen het veranderende klimaat. Het is vaker erg warm en we hebben steeds meer zware regenbuien. Bomen zorgen voor verkoeling bij hitte in de zomer en zorgen ervoor dat het water tijdens hevige regenbuien beter de grond in kan lopen.

Spelregels

Er is een aantal spelregels waar iedereen zich aan moet houden om de actie eerlijk te laten verlopen. Lees deze goed door voordat jij jouw boom aanvraagt. Zo moet er bijvoorbeeld voldoende groeiruimte zijn en mag de boom alleen in Den Haag geplant worden. Hier kun je de spelregels teruglezen en vind je verder alle informatie over de actie en de verschillende bomen. Je aanmelden voor een boom kan tot en met 31 juli. Ze leveren de bomen eind november.

Bomen voor Den Haag is onderdeel van de landelijke Plan Boom campagne van de Natuur en Milieufederatie. Samen planten ze 10 miljoen bomen door het hele land voor een groener, gezonder en mooier Nederland!