Het huis van de toekomst

Gepubliceerd op 6 juni 2022 om 09:00

Een schop onder de reet van de bouwwereld. Dat is wat de Exploded View Beyond Building van Lucas De Man en Pascal Leboucq moet zijn. Het huis is gemaakt van honderd verschillende natuurlijke materialen en reststromen. Van paprika- en koffiedikpanelen in de keuken tot een toilet van 3D-geprint toiletpapier uit het riool. Speciaal voor VPRO Tegenlicht gaf De Man een rondkijkje in het huis van de toekomst.

Het huis, dat te zien is op wereldtuinbouwtentoonstelling de Floriade in Almere, is gemaakt van honderd verschillende natuurlijke materialen en reststromen. Van paprika- en koffiedikpanelen in de keuken tot een toilet van 3D-geprint toiletpapier uit het riool. Een derde van de materialen zijn bovendien gewoon al op de bouwmarkt te verkrijgen. Alle partijen zoeken samenwerking of opschaling.

Exploded View is extreem modulair. Het huis kan snel en makkelijk worden opgebouwd, uitgebreid voor als je kinderen krijgt, kleiner gemaakt wanneer je partner je onverhoopt verlaat, en binnen tien dagen verplaatst van plek naar plek – handig voor in een wereld met extreem en onvoorspelbaar weer.

Bekijk hier hoe dat huis van de toekomst eruit ziet