Yoga en meditatie gaan veroudering tegen

Gepubliceerd op 19 november 2021 om 11:14

Tijdens een onderzoek, dat o.a. is uitgevoerd door de organisatie Divine Soul Yoga, hebben gezonde personen van 25 tot 62 jaar yoga en meditatie onderdeel van hun levenswijze gemaakt als deel van de weg naar herstel. Tijdens het programma voor Eternal Youth Meditation en Healing van DSY dat twee maanden duurde, is aangetoond dat door yoga en meditatie menselijke cellen kunnen herstellen en dat de telomeerlengte daardoor toeneemt.

In de afgelopen decennia hebben wetenschappers en onderzoekers over de hele wereld uitgebreid onderzoek gedaan om aan te tonen dat yoga en meditatie een positieve uitwerking kunnen hebben op de gezondheid en het welzijn van mensen. Maar Divine Soul Yoga heeft een enorme vooruitgang geboekt bij de anti-ageing en herstellende behandelingen door meting van de telomeerlengte. Telomeren zijn de beschermende laagjes van de menselijke cellen die ook informatie verschaffen over de biologische leeftijd van een persoon. Het onderzoek heeft duidelijk aangetoond dat de telomeerlengte met ongeveer 57% kan toenemen als je bijvoorbeeld het programma voor Eternal Youth Meditation en Healing wordt gevolgd. Uit het onderzoek blijkt dat het biologische verouderingsproces van het menselijke lichaam kan vertragen door het programma voor yoga en herstel te volgen, of dat de biologische leeftijd kan worden teruggedraaid als de telomeerlengte toeneemt. Bovendien kan het herstel van de cellen ook van invloed zijn op processen die te maken hebben met leeftijd, DNA of verschijnselen van auto-immuniteit.

Dit onderzoek werd uitgevoerd met gezonde proefpersonen om rechtstreeks de uitwerkingen van yoga, herstel en meditatie op de telomeerlengte te kunnen meten. Voor en na het onderzoek werden er bloedmonsters genomen en uit de uitslagen bleek een toename van de gemiddelde telomeerlengte.