Eerste troostlied voor kinderen die broertje of zusje zijn verloren

Gepubliceerd op 25 mei 2023 om 11:50

Zanger Dirk Scheele wil met het door hem geschreven lied Als ik sterren zie troost bieden aan kinderen met een overleden broertje of zusje. De kinderpopster raakte zelf ook op zesjarige leeftijd zijn jongere zusje kwijt. Het lied wordt op zaterdag 27 mei gelanceerd tijdens een landelijke troostdag voor lotgenootjes. 

 

 

'"Ik heb het lied gemaakt om kinderen te steunen", aldus Dirk. "Om ze te vertellen dat ze boos en verdrietig mógen zijn en dat ze er nooit alleen voor staan. Maar ook dat het juist fijn is om terug te denken aan de mooie momenten die ze samen met hun broertje of zusje hebben beleefd. Ik had graag een troostlied willen horen toen mijn zusje overleed. Ik zou er veel steun aan hebben gehad in mijn kindertijd." Als ik sterren zie is vanaf dit weekend te beluisteren op Spotify.

 

 

Celeste
Dirk Scheele maakte het nummer op verzoek van Mirjam Louwen van Bekkum van Stichting Nooit Voorbij, die gezinnen helpt bij de verwerking van hun verlies. Mirjam verloor in 2018 haar zoontje Florian. Hij was deel van een tweeling en had het Syndroom van Down. Toen hij vier maanden was overleed hij onverwacht. Voor zijn tweelingzusje Celeste (4) wordt het zaterdag een hele bijzondere dag. "Ik vind het heel leuk dat er een speciaal liedje is voor mijn broertje Florian. Dan is hij altijd bij mij." Thuis oefent Celeste alvast op leuke danspasjes.

 

 

Landelijke sterrendag
Op zaterdag 27 mei vindt de landelijke sterrendag plaats voor kinderen die een broertje of zusje zijn verloren. Deze wordt gehouden in het Zuidhollandse Ter Aar. Er zijn creatieve workshops voor kinderen. Ook zijn er rouwtherapeuten die gezinnen ter plekke adviseren en ondersteunen. Om 14.00 uur vindt de officiele lancering plaats van het lied Als ik sterren zie. 

 

 

Gratis
De entree is gratis. Locatie: Zwaluwnest, Kortenaarseweg 160 in Ter Aar. Tijden: van 10.30 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op stichtingnooitvoorbij.nl. 

 

 

Hier kun je het nummer Als ik sterren zie beluisteren: 

Als ik sterren zie - Dirk Scheele.mp3

 

Reactie plaatsen

Reacties

Wilma
een jaar geleden

Dit zou ik graag horen.