Hanna Verboom lanceert een festival rondom mentale gezondheid met o.a. Typhoon, Jesse Laport en Jim van Os

Gepubliceerd op 23 mei 2023 om 17:24

Waarom worstelen zoveel Nederlanders met hun mentale gezondheid? En waarom is dit nog steeds een taboe? Hanna & Juda Verboom hebben - net als 1 op de 4 Nederlanders - een psychische variatie.  In de Cinetree Original Samen uit de Schaduw, welke eerder dit jaar gelanceerd werd, gingen zij samen met experts en ervaringsdeskundigen zoals psychiater Dirk de Wachter, zanger Typhoon en Hoogleraar psychiatrie Jim van Os op onderzoek. De overweldigende hoeveelheid reacties en belangstelling voor dit onderwerp vraagt om meer verdieping en kennisdeling. Daarom lanceert Hanna Verboom het 'Uit de Schaduw' Festival, op 17 juni bij de Buitenplaats de Hoorneboeg in Hilversum.

 

 

Op zaterdag 17 juni is het zover; Stichting Get It Done en Buitenplaats de Hoorneboeg organiseren samen een eendaags festival met een programma over mentale gezondheid. Een dag vol verhalen, workshops, muziek en ruimte om ervaringen uit te wisselen. Met bijdragen van onder meer Hanna en Juda Verboom, Jesse Laport, het team van De Fontein, Jim van Os en Typhoon. Dit festival in de prachtige bosrijke omgeving van de Hoorneboeg gaat over kennisdeling en het werken aan verandering die nodig is in ons zorgsysteem. Zodat in de nabije toekomst iedereen die nét even anders is ook helemaal zichzelf kan zijn.

 

 

Verboom over het festival

"Door onze persoonlijke verhalen te delen op die prachtige dag midden in de natuur, willen we ruimte creëren voor elk persoon die erbij is om zijn of haar verhaal ook te gaan omarmen. Ik weet uit eigen ervaring dat als je iets hebt meegemaakt op het gebied van de psyche, juist het vertrouwen in jezelf zo'n enorme klap heeft gehad. Met de inspirerende keynotes willen we de focus verleggen van kwetsbaarheid naar kracht en middels de workshops geven we bezoekers de juiste handvatten om de regie te pakken over hun eigen leven. Mijn missie is geslaagd als bezoekers met een boost aan zelfvertrouwen naar buiten lopen.

Daarnaast organiseren we dit programma ook voor zorgmedewerkers en omstanders. Zo is er een rondetafel met hoogleraar Jim van Os, workshops over systeemverandering en vindt er een panel plaats waar iedereen aan kan meedoen. Op 17 juni werken we samen  aan de verandering die nu zo nodig is."

De vaste gasten uit de Uit de Schaduw documentaire zijn erbij! Bekijk hier de rest van het programma.

 

 

De 'Uit de schaduw' beweging

Uit de Schaduw is inmiddels een beweging, in gang gezet door de Cinetree documentaire 'Uit de Schaduw' van Hanna Verboom. Hanna was destijds heel open over haar bipolaire variatie die ze tot dan 20 jaar geheim heeft gehouden.

De documentaire zorgde voor veel herkenning bij kijkers, duizenden reacties en voluit interesse uit de media. Er ontstond een groeiende groep mensen die hun eigen verhalen willen delen of werken aan een samenleving waarin het taboe op psychische variaties minder groot is.

 

 

Uit de Schaduw Festival & over de organisatie

Nadat ook haar tweede documentaire 'Samen uit de Schaduw' met veel belangstelling werd ontvangen  en opgevolgd werd met een maandenlange tour door Nederland zet Hanna Verboom haar missie (doorbreken van taboe rondom psychische variaties en systeemverandering) voort door het organiseren van een unieke samenkomst op zaterdag 17 juni.


Het Uit de Schaduw Festival is een initiatief van Get it Done en Buitenplaats De Hoorneboeg. Beide non-profit organisaties delen de missie om betekenisvolle verbindingen tot stand te brengen en werken belangeloos mee aan dit initiatief. Op deze dag brengen zij experts, professionals, bedrijven en ervaringsdeskundigen samen om te delen, te ervaren en te werken aan systeemverandering.

 

 

Meer info

Het Uit de Schaduw festival op zaterdag 17 juni is er voor zoveel mogelijk mensen. Of je nu expert, ervaringsdeskundige of omstander bent– samen brengen we inzichten die nodig zijn om verandering teweeg te brengen op alle vlakken. De dag bestaat uit keynotes, panelgesprekken en een denktank. En drie workshoprondes "het taboe voorbij" in gesprek met ervaringsdeskundigen, "van kracht naar kwetsbaarheid" verdiepende workshops zoals opstellingen en ademwerk en "werk samen aan verandering" in gesprek over systeemverandering.

Bekijk alle informatie op de website. Je kunt daar meteen je ticket reserveren. Voor €99,- kun je er de hele dag bij zijn en meedoen aan het gehele programma.

 

 

 

Over Get it done
Get it done is een netwerk van mensen die geloven dat het tijd is voor een nieuwe manier van denken, eentje die begint bij wij. Get it done is een Anbi stichting en organiseert impact-campagnes rondom maatschappelijke thema's. Door verschillende media tools in te zetten worden mensen geactiveerd om iets voor anderen te doen en samen deze belangrijke maatschappelijke thema's aan te pakken. Get it done is initiatiefnemer van de gehele Uit de Schaduw campagne.

 

 

Over Buitenplaats De Hoorneboeg
Op Buitenplaats De Hoorneboeg – midden in het bos aan de rand van de Hilversumse Hei – voelt de gewone wereld mijlenver weg. Samen met anderen maken zij de wereld graag weer een stuk mooier door mensen te verbinden met zichzelf, met anderen en met de natuur. Een plek voor workshops en trainingen. Een plek voor events. Een plek voor een fijne lunch of borrel in de natuur. In hun agenda vind je een rijke programmering met trainingen, workshops, retraites en events. In het weekend kun je altijd langskomen in het restaurant aan de rand van de moestuin.

 

 

Over Uit de Schaduw
Uit de Schaduw is een beweging, in gang gezet in 2021 door de Cinetree documentaire 'Uit de Schaduw' van Hanna Verboom. Hanna trad hierin naar buiten met haar bipolaire diagnose die ze tot dan 20 jaar geheim heeft moeten houden. Ze besloot haar verhaal met de wereld te delen op geheel passende wijze: met een documentaire op haar eigen platform Cinetree. Duizenden reacties stroomden binnen vol (h)erkenning van haar verhaal, maar ook veel vragen. Daarom bundelden haar stichting Get it Done en haar filmplatform Cinetree een jaar later hun krachten, om met elkaar een nieuwe impactcampagne neer te zetten. Begin 2023 lanceerden ze de tweede documentaire op Cinetree: 'Samen uit de Schaduw.' Hierin ging Hanna samen met haar broertje Juda, die ook een bipolaire diagnose heeft, op zoek naar antwoorden. Samen gingen ze op bezoek bij experts en ervaringsdeskundigen zoals psychiater Dirk de Wachter, rapper Typhoon en Hoogleraar psychiatrie Jim van Os op zoek naar antwoorden."

 

 

Over Cinetree
Cinetree is een filmplatform met een missie, opgericht door Hanna Verboom. Op dit platform worden maandelijks een tiental films aangeboden, uitgekozen door curators: filmmakers, journalisten, schrijvers en acteurs. Het platform houdt het aanbod klein: zo hoeft men niet lang te zoeken en krijgt elkaar verhaal de aandacht die ze verdient. Met de maandelijkse bijdrage van de leden maakt Cinetree nieuwe films over onderwerpen met een belangrijk thema in de maatschappij. Cinetree heeft, naast het eerste deel van Uit de Schaduw in 2021 ook de nieuwe documentaire geproduceerd.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.