Storytelling

Storytelling

Onkruid college heeft er een mooie cursus bij gekregen welke voor iedereen toegankelijk is. Storytelling is een mooie methode om iets duidelijk te maken, je verhaal kwijt te kunnen, mensen iets laten meebeleven of om juist voor jezelf alles eens goed op papier te zetten. 

Een verhaal vertellen is spanning opbouwen, de toehoorder of lezer meenemen in het verhaal en zo je punt maken. Ieder verhaal dient spanning te hebben en de spanning zit meestal in een conflict. Conflicten herkennen mensen waardoor je de verdeling krijgt in de goede en de slechte.

Tegenstellingen maken een verhaal spannend. De hoofdrollen zijn karakters en je dient het karakter goed neer te zetten. Geef de achtergronden van ie­mands gedrag weer en maak duidelijk waarom die persoon zo slecht, vergeetachtig, aanvallend of het grijze muisje is. Dan leeft de lezer mee en begrijpt het verhaal.

In deze cursus Storytelling leer je hoe je de lezer of luisteraar kunt meenemen in een verhaal, waarmee die lezer kan doen wat hem of haar goed­dunkt. Je kunt met de cursus zowel een verhaal vertel­len op schrift als het verhaal mondeling overbrengen.

Maar deze cursus is ook een prachtige basis om aan een dagboek te beginnen. Of wellicht om je eigen boek te gaan schrijven. Want met deze techniek kun je vele kanten op.

Willem Jan van de Wetering won op zijn 7e jaar al een prijs als verhalenverteller. Hij schrijft professioneel van­af zijn 16e jaar, is de auteur van ruim 50 boeken en geeft wekelijks cursussen en lezingen. In deze cursus deelt hij ook een aantal persoonlijke verhalen met je.

 

Storytelling Willem-Jan van de Wetering;

“Met heel veel liefde en plezier heb ik de cursus Storytelling samengesteld. Ik ben gek op verhalen vertellen en schrijven. Met een verhaal kan je meer duidelijk maken dan in urenlange gesprekken. Een verhaal kan alles bevatten. In de cursus staat bijvoorbeeld een verhaal van een half A4’tje. Heel kort. Maar er zitten toch meerdere lagen in het verhaal. Je kan het lezen als een leuk verhaaltje, als een verhaal over eigenwijsheid en zelf als een verhaal over discriminatie. Dat is het leuke van Storytelling. Je kan er lagen in aanbrengen en ieder leest wat hij wil lezen. Je leert om te schrijven met emotie en niet vanuit emotie. Je gaat ervaren dat ieder verhaal een conflict moet hebben om spanning in het verhaal te brengen. Storytelling is vooral leuk, het is een vak en dat vak leer je in 12 lessen.”

Veel plezier!

Studeren wanneer het jou uitkomt

Het maakt niet uit hoe de invulling van je dagelijks leven er uitziet, want je kunt studeren wanneer jij dat wil. Wij adviseren studenten om ongeveer een maand per les uit te trekken.

Intensieve begeleiding

Tijdens de leergang word je intensief begeleid door Willem-Jan van de Wetering. Op een persoonlijke manier krijg je feedback en correcties op het werk dat je instuurt: schriftelijk of via e-mail.

Wat krijg je?

  • Je ontvangt de volledige lesstof in één keer in een gebonden werkboek. Daarnaast ontvang je een pen en een dagboek om jouw verhalen in op te schrijven.

  • Aan het einde van jouw cursus ontvang je een getuigschrift

Kleine lettertjes

Inschrijven kan op elk gewenst moment. Zodra de betaling voldaan is wordt het lespakket naar je opgestuurd. Niets in het lesmateriaal mag in handen van derden worden gesteld, dan wel op een andere manier gebruikt worden, zonder expliciete toestemming van Uitgeverij Onkruid.

Inschrijven en kosten

Storytelling bestaat uit 12 lessen en kost € 249,- incl.  verzendkosten binnen Nederland. 

Neem een klein kijkje in deze cursus:

 

Pagina 6
Afbeelding – 242,9 KB 1054 downloads
Pagina 37
Afbeelding – 151,9 KB 1006 downloads
Pagina 106
Afbeelding – 186,1 KB 955 downloads
Pagina 126
Afbeelding – 221,8 KB 924 downloads