Wordt vandaag nog abonnee en kies jouw cadeau!

Let's talk about....is een vaste rubriek in iedere Onkruid en hier kun je je mening geven.

Praat met ons mee, geef je mening en vertel ons eventueel hoe jij erover denkt. Dit kan allemaal in het Onkruid forum. Bij het plaatsen van een reactie zal enkel je naam zichtbaar zijn.

 

Leven zonder knuffels…

De coronaregels stellen allerlei eisen aan de manier waarop je met anderen omgaat. Anderhalve meter afstand, een mondkapje, en wat voor veel van onze lezers misschien nog wel het lastigste is: niet meer knuffelen en kussen. In ieder geval niet met vrienden en kennissen. Terwijl we dat zo graag doen: elkaar begroeten met een stevige omhelzing, troosten of onze liefdevolle warmte overdragen. 

Hoe staan jullie er tegenover?

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Pim Vree
16 dagen geleden

Dat we elkaar zo graag willen knuffelen en aanraken wordt steevast genoemd. Dit is nogal suggestief en riekt naar stemmingmakerij. Want de mensen voor wie dit niet geldt - en dat zijn er nogal wat in onze versteende samenleving voelen zich hierdoor als 'anders' weggezet. In mijn praktijk behandel ik relatief veel mensen die een angst voor aanraking hebben en op dit moment erg blij zijn met de anderhalve meter afstand. Kortom, denk eerst goed na voor je een normatieve uitspraak doet waarmee je mensen kunt kwetsen. Ook al is dat onbedoeld (waar ik gemakshalve vanuit ga).

Anja
22 dagen geleden

Aanraken is een eerste levensbehoefte, ik raak aan wie aangeraakt wil worden en wie ik wil aanraken. We zullen moeten leren dealen met het virus. ( Een quick fix werkt alleen in de marge) Het virus willen verslaan is mi een verkeerde insteek. Misschien veroorzaakt huidhonger wel meer leed dan het virus.