Let's talk about....is een vaste rubriek in iedere Onkruid en hier kun je je mening geven.

Praat met ons mee, geef je mening en vertel ons eventueel hoe jij erover denkt. Dit kan allemaal in het Onkruid forum. Bij het plaatsen van een reactie zal enkel je naam zichtbaar zijn.

 

Het is de meest besproken injectie uit de afgelopen jaren: de vaccinatie tegen het Humaan Papilloma-virus, kortweg HPV. Sinds 2013 onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma en dus een prik die alle kinderen standaard wordt aangeboden. Nou ja, alle kinderen? Nee, de HPV-injectie is alleen voor meisjes. De uitnodiging valt in de bus in het jaar dat een meisje 13 wordt, en de prik moet na een half jaar worden herhaald. In Onkruid 244 praten wij over deze vaccinatie en hier kun je je mening geven over hoe jij hierover denkt.

Een reactie plaats je anoniem, er wordt enkel je ingevoerde naam vermeldt. Email-adressen worden niet kenbaar gemaakt. 

Reacties

Rhoda Kinch
9 dagen geleden

EEN PRIESTER HEEFT GENEZEN MIJ VAN HERPES SIMPLEX VIRUS Hallo mijn naam is Rhoda Ik woon in Frankrijk, ik ben hier om mijn getuigenis te geven over een spreukgieter genaamd priester HASSAN die me in mijn leven heeft geholpen. In 2016 werd HERPES SIMPLEX VIRUS gediagnosticeerd, ik ging naar veel ziekenhuizen voor genezing, maar er was geen oplossing, dus ik bedacht hoe ik een oplossing kon vinden zodat mijn lichaam in orde zou zijn. Dus op een dag ging ik online naar de internet voor meer informatie over het Herpes Simplex-virus Ik kwam een ​​recensie tegen van een beroemdheid genaamd Wayne, die zei dat hij zijn Herpes Simplex-virus had laten genezen door A Priest Called Priest HASSAN. En hij ging ook zo ver om een ​​e-mailadres inclusief Priest Hassan-telefoonnummer te laten vallen en iemand te adviseren contact op te nemen met priester Hassan voor hulp. Dus ik probeerde het door hem via zijn WhatsApp te contacteren en mijn probleem aan hem uit te leggen. Hij vertelde me alle dingen die ik moest doen en gaf me ook instructies om mee te nemen, die ik op de juiste manier volgde. Voordat ik wist wat er na twee weken gebeurde, verdween het HERPES SIMPLEX VIRUS dat zich in mijn lichaam bevond. dus als je hart ook gebroken is door dodelijke ziekten zoals HERPES, HIV, AIDS, ALS, Diabetieën, Koude score Gordelroos, Laag aantal zaadcellen of het terugbrengen van je Ex-liefhebber, Kreeft, ALS. Geldboaster Deze geweldige man is buitengewoon de beste waarin ik heb gezien en juicht en als je ook hulp nodig hebt, kun je hem ook e-mailen via e-mail. E-mail: drhassanherbscure@gmail.com
. U kunt ook zijn telefoonnummer +2349032582239 bellen.
 WhatsApp. +2349032582239

Pam
18 dagen geleden

Toen mijn kinderen klein waren, twijfelde ik niet aan het vaccinatieprogramma. Ze kregen alle prikken, ik vond ze nodig en vond mensen die hun kinderen niet lieten inenten maar dom.
Een jaar geleden kreeg mijn oudste dochter een oproep voor de HPV-vaccinatie en die bracht mij wél aan het twijfelen. Er was nog niet zoveel over bekend en er was veel kritiek op. Na veel informatie opgezocht te hebben toch maar laten inenten en wat heb ik daar nu een spijt van!
Een paar uur later werd mijn dochter ziek en sindsdien is ze zo moe dat ze helemaal niks meer kan. Ze ligt bijna 24/7 in bed, gaat soms een uurtje naar school voor de sociale contacten, maar is daarna extra uitgeput. Vaak is aan tafel zitten om te eten haar al teveel. En dat al 3 maanden, van het ene op het andere moment. Een seconde voor de prik was ze gezond en fit en nu is ze veranderd in een dood vogeltje dat ook nog eens vaak hoofdpijn heeft en duizelig is. Haar schooljaar is verpest, haar leven is op dit moment verpest en hoe lang gaat dit nog duren? Ze ligt nu al 3 maanden in bed en de dokters weten niet wat ze ermee moeten, maar vermoeden wel dat het door het vaccin komt. Dit is geen toeval meer en er zijn meerdere meiden die slechts een paar uur na de vaccinatie zo ziek werden. Hier geen inentingen meer en no way dat mijn jongste dochter ingeënt gaat worden tegen HPV!

Jildau Kiestra
een maand geleden

Vaccinaties zijn niet zo veilig als men ons doet geloven. Het wordt steeds duidelijker dat vaccinaties vaak ernstige bijwerkingen hebben.. Mijn dochter wordt dus niet gevaccineerd.

Frank de Greef
een maand geleden

1. Er bestaat een prima screeningsprogramma voor baarmoederhalskanker: om de 5 jaar een uitstrijkje laten maken en je bent er altijd nog ruim op tijd bij mocht zich bij jou (een voorstadium van) baarmoederhalskanker ontwikkelen;
2. De HPV-vaccinatie geeft (zeggen ze) bescherming tegen slechts twee (de nrs. 16 en 18) van de naar schatting 15 soorten HPV-virussen waarvan op dit moment wordt vermoed dat ze baarmoederhalskanker kunnen veroorzaken (van de in totaal ruim 130 soorten HPV-virussen);
3. Onlangs is ontdekt dat dat ene HPV-virus nr. 16 waarschijnlijk (!) alleen baarmoederhalskanker veroorzaakt wanneer slechts één van de DNA-strengen in het virus een bepaalde mutatie heeft (wat o.a. laat zien hoe weinig er nog bekend is over het ontstaan van baarmoederhalskanker);
4. Niemand weet of het 'vaccin' werkt;
5. Iedereen weet dat virussen om de haverklap muteren: er ontstaan constant nieuwe varianten, ook van al die humane papillomavirussen;
6. In Amerika zijn al tientallen miljoenen dollars schadevergoeding uitgekeerd aan slachtoffers van HPV-injecties (het is echt een levensgevaarlijk 'vaccin');
7. Waarom risico's nemen met zo'n gevaarlijke injecties terwijl baarmoederhalskanker een van de meest zeldzame en langzaam verlopende vormen van kanker is?
8. Het is altijd verstandig je dochter een fatsoenlijke seksuele moraal bij te brengen. Maar zelfs als zij al vanaf haar 12de naar bed ging met jan en alleman, heeft zo'n HPV-prik geen enkele zin.
9. Aangezien je altijd goed moet beseffen dat elk vaccin naast 'werkzame' (?) stoffen ook conserveermiddelen, emulgatoren, stabilisatoren, zuurteregelaars e.d. bevat (zelfs ooit MSG, de smaakversterker E621) en dat er natuurlijk altijd medische risico's kleven aan elke injectie, hoe onschuldig ook, zou je wel gek zijn om je dochter in te laten spuiten met zo'n HPV-prik, tot twee keer toe (was drie).

Annette
een maand geleden

Onze dochter heeft 9 jaar geleden 2 Gardasil prikken gehad. Vanaf de 1e was ze ziek, gelijk al hoofdpijn maar haar deed ook erg zeer. Het leek alsof ze verkouden werd en dat ging niet weg. Na de 2e prik was de hoofdpijn als een migraine die nooit weg ging en leek ze griep te hebben. Die symptomen breiden zich uit met spier en gewrichtspijn, pijn op de borst, problemen met maag en darmen, geheugen en concentratie, hormonale veranderingen. Na 2.5 jaar en geen hulp van dokters (behalve diagnose CFS of het zat in haar hoofd) lag ze 24/7 in bed en ze kon niet meer zelf eten, drinken en praatte niet meer. We waren elke dag bang haar te verliezen. Gelukkig hoorden we over Neuro-Training en Kinesiologie. Dat heeft haar leven gered. Nu 9 jaar later leeft ze nog met de gevolgen: veel te weinig energie, veel hoofdpijn, angstaanvallen, geheugen problemen.
Ik ben wereldwijd in meerdere groepen met duizenden ouders die allemaal actief zijn om te voorkomen dat dit niet bij iemand anders gebeurd. Voor onze eigen kinderen is het te laat.
In Amerika is net een rechtzaak afgesloten waarbij bewezen is dat het meisje overleed door Gardasil. In Zweden is net onderzoek geweest dat baarmoederhalskanker met bijna 20% omhoog gegaan is in de groep vrouwen van 20-49, niet in de over 50! Als je al een HPV had terwijl je de vaccinatie krijgt is je kans op de kanker juist hoger. Maar wie doet die test eerst? Lees veel persoonlijke verhalen op www.sanevax.org. Alsjeblieft doe je eigen onderzoek en vertrouw niet meer alleen op wat de dokter zegt..

Noor
een maand geleden

In de WGBO wordt uitgegaan van de waarde van de eigen beoordelingskracht van pubers.
Hoeveel psychologen roepen niet dat de wijsheid van die leeftijd nog in ontwikkeling is ens terk onderhevig is aan emoties en groepsdruk. Dus ouders , de eigenlijke eindbeslissing ligt bij jullie, natuurlijk wel in samenspraak met je kind.

Nathalie
een maand geleden

Mijn ervaringen met het HPV vaccin zijn goed. Ik was zelf te oud om het gratis te krijgen via het Rijksvaccinatieprogramma (26 jaar). Alleen jongeren geboren in/na 1993 kregen de oproep toen ik jongeren was, toen baalde ik er al van maar was nog niet zo bewust van impact van baarmoederhalskanker op iemands leven. In mijn omgeving (oa. mijn familie) hebben nu meerdere jonge vrouwen diagnose baarmoederhalskanker gekregen. Zij zijn ouder dan mij, ook van voor de tijd van het vaccin. Helaas kostte het mij wel veel geld maar het is mij aard geweest om te kopen. Ik heb de eerste 2 gehad, binnenkort 3de prik (Gardasil is even duur als Cervarix, ik koos voor Gardasil, Gardasil 9 was duurder; hopelijk veranderd dat snel). Afgezien van een wat stijve arm geen last gehad, beide dagen gewoon rest vd dag gewerkt. Ik hoop dat Gardasil 9 op het schema komt zowel voor meiden als voor jongens. Zo kunnen we nog meer meisjes beschermen. Een hogere vaccinatiegraad zou ook fijn zijn. Voor volwassenen vrouwen en alle jongens/mannen die het vaccin graag willen; praat erover met je huisarts.

Gerrit Jan
een maand geleden

Ik zal mezelf er niet populair mee maken, maar als tegenwicht voor alle eenstemmigheid op dit forum wil ik toch graag twee opmerkingen maken.
Ja, het is waar dat er vele duizenden meldingen zijn van bijwerkingen na de inenting tegen HPV. Maar slechts enkele honderden daarvan leidden tot een diagnose. Bij geen enkele van die diagnoses is er een verband gelegd tussen de prik en de klachten. Niet in de VS, en niet door het Lareb van Agnes Kant. Toch niet de grootste vriendin van de kapitalistische farmaceutische geldwolven...
Die diagnoses gaan van de chronische vermoeidheid die hier veel genoemd wordt, tot het syndroom van Guillain Barré dat ter sprake kwam en alles daar tussen in. Realiseer je echter dat die klachten ook voorkomen bij tienermeisjes die niet geprikt zijn. Ter geruststelling: in de VS zijn tot nu toe tweemaal zoveel gevallen van spontane abortus gemeld na de prik dan van GB. Dat zegt iets over de waarde van dit soort statistisch gemanipuleer.
Toen ik alle informatie die je op internet vindt voor de HPV-prik van mijn oudste dochter besprak met mijn huisarts, hoorde zij mij welwillend aan en stuurde mij naar huis met een simpele huiswerkopdracht: Meneer Pif, zoekt u op dat internet van u nou eens uit hoeveel tieners in het jaar na hun prik zijn overleden bij een verkeersongeval, dan praten we daarna verder."
Dat was een heel verstandig advies, en alle tegenstanders van de prikken zouden datzelfde eens op hun internet moeten opzoeken. Ik zal de getallen hier niet geven, maar je tienerdochter 's morgens naar school sturen of mee op vakantie nemen is echt veel gevaarlijker, in welk scenario dan ook.
Dan het andere argument: die prikken werken niet, of maar beperkt. Er wordt door één van de schrijvers zelfs een percentage genoemd van 30% waarbij de prik niet aanslaat. Dát is echt een argument voor mensen die niet kunnen of willen nadenken. Dus laat me je even wakker schudden. Die lieve 12-jarige aspirant-puber van je kan maar op één manier met het virus besmet worden: door een besmette piemel in haar mond of haar vagina te steken. Ze zal het jou misschien niet toegeven, maar alle kans dat je schatje daarvoor nu al de woorden pijpen en neuken kent. Die piemel kan dat virus maar op één manier hebben opgelopen: hij heeft het bij een andere partner meegekregen.
Zelfs áls de effectiviteit van het virus maar 70% zou zijn, dan nog wordt de kans dat je dochter slokdarm- of baarmoederhalskanker oploopt al tien keer zo klein wanneer de beide bedpartners van je dochters vriend zijn ingeënt.
Dus lieve mensen, laat je niet gek maken door gegoochel met statistieken en angstaanjagende voorbeelden. Maar geef je dochters gewoon die prik. Nee, dat is geen garantie voor een gelukkig leven en met of zonder prik zullen er ook vandaag weer prachtige tieners sterven of chronisch ziek worden. Ik hoop het niet, maar misschien wel die van jou. En ja, als je dochter en haar vriend straks als maagd het huwelijk ingaan heeft ze helemaal niks aan die prik, ook dat is waar. Die laatste emotie deelt ze trouwens de komende jaren met je: ze hoopt vurig dat haar ouders alleen een paar keer met elkaar naar bed geweest zijn omdat dat noodzakelijk was om kinderen te krijgen. Maar jij weet toch wel beter...;)

Erna Hemmink
een maand geleden

Vorig jaar rolde hier de oproep in de bus voor mijn 13-jarige dochter. Ik had me voldoende ingelezen om heel overtuigd de keuze te maken geen enkele door het RIVM uitgebrachte vaccin meer bij haar in te laten spuiten. Behalve de veel te vele duidelijke bijwerkingen bij meisjes wereldwijd nav het vaccin, is er nog veel te weinig bekend op de lange termijn. Ik vergelijk het met het DES-drama; massaal dachten vrouwen goed en veilig bezig te zijn en het gevolg aan drama werd pas een generatie later bekend. Goede voorlichting aan jonge meisjes is een veel gezondere investering dan maar rücksichtlos inspuiten van gif.

Ine
een maand geleden

Waarom het HPV vaccin toedienen aan meisjes? Het lijkt wel een experiment. Laat je goed informeren, want consuiltaiebureau's en artsen informeren alleen in hun voordeel.

Reactie plaatsen