Let's talk about....is een vaste rubriek in iedere Onkruid en hier kun je je mening geven.

Praat met ons mee, geef je mening en vertel ons eventueel hoe jij erover denkt. Dit kan allemaal in het Onkruid forum. Bij het plaatsen van een reactie zal enkel je naam zichtbaar zijn.

 

“Laten we over één ding heel duidelijk zijn: Sinterklaas bestaat wél. Er zijn mensen, kleine en grote, die beweren dat dat niet zo is en dat ze niet in Sinterklaas geloven. Met die mensen moeten we een beetje voorzichtig zijn, ze proberen zich groot te houden. De waarheid is dat Sint niet meer in hén gelooft: ze zijn niet zoet geweest en krijgen geen cadeautje. Op die manier proberen ze hun gezicht nog een beetje te redden. Maar wij weten wel beter…”

De bovenstaande tekst is van mijn vader en stamt uit 1971. Het is zijn poging om het sinterklaasfeest nog een jaartje te rekken als zijn jongste zoon met de eerste geruchten thuiskomt. Maar hoe ga jij om met het feest van overdaad en verkwisting, dat Sinterklaas (en soms kerst) óók is. Houd jij je kinderen het Sinterklaasverhaal voor, of wil je ze niet voorliegen?

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.