Wereldproefdierendag: actie bij Apenhel van Rijswijk

Gepubliceerd op 23 april 2021 om 10:52

Op zaterdag 24 april is het Wereldproefdierendag. Wereldwijd zal er in aangepaste vorm, in deze corona crisistijd, aandacht gevraagd worden voor het trieste lot van dieren in laboratoria.

Bij het apenvivisectiecentrum BPRC (Biomedical Primate Research Center) in Rijswijk zullen dierenvrienden weer protesteren tegen de experimenten die daar plaats vinden. Een DIER Een VRIEND, de campagne afdeling van Diervriendelijk Nederland, voert al 23 jaar actie voor de sluiting van de ‘Apenhel van Rijswijk’. Het omstreden centrum heeft nog steeds zo’n 1.500 apen zoals rhesus, java-apen en marmosets. Zaterdag zullen dierenvrienden verenigd binnen Diervriendelijk Nederland hun stem laten horen met behulp van borden, banners en fluitjes. De actie duurt van 13.00 tot 15.30 uur.

De Apenhel

Bij de 'Apenhel van Rijswijk' worden onder meer experimenten gedaan voor corona, vogelgriep en Parkinson. Gezonde dieren worden ziek gemaakt met symptomen die zich niet op zelfde manier bij de mens ontwikkelen - niet echt wetenschappelijk te noemen; maar toch blijven er miljoenen in dierproeven gepompt worden. Ook al voldoen dierproeven niet aan de definitie van wetenschap van de Koninklijke Academie van Wetenschappen, een definitie waar èchte wetenschappen zoals wiskundigen of raketgeleerden wèl aan moeten voldoen .. de vraag blijft waarom dierproefnemers daar niet aan hoeven te voldoen.

Meer informatie over de langlopende campagne van Een DIER Een VRIEND vind je hier.