Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

Ruimtepuinruimers

In het ‘New Space’-tijdperk koloniseren commerciële bedrijven en niet langer regeringen de ruimte en zijn mini-satellieten voor iedereen te koop. Omdat die massaal de ruimte in worden geschoten, vormt ruimteafval in de toekomst een groot probleem. 

Lees meer »

Meeste huisdieren krijgen een menselijke uitvaart

Zeventig procent van de overleden huisdieren kreeg in 2019 een persoonlijke uitvaart. Een opmerkelijke stijging, want twintig jaar geleden was dit nog slechts dertig procent. De meerderheid ging toen naar een destructiebedrijf. Waar komt de toename van de dierenliefde vandaan? Kom naar De avond van kat en hond op 3 februari in Arminius.

Lees meer »

Lil' Kleine is het Domste Bontje van 2019!

Rapper Lil’ Kleine is de grote winnaar van de Dom Bontje 2019 verkiezing! Al jaren organiseert Stichting Bont voor Dieren de gevreesde verkiezing en er werd wederom massaal gestemd door dierenliefhebbers die vinden dat bont echt niet meer kan.

Lees meer »

Advocaat van de aarde

Moet vernietiging van de aarde als misdrijf tegen de menselijkheid erkend worden? Polly Higgins vond van wel en wierp zich op als advocaat van de aarde.

Lees meer »

Heftige documentaire over Chinese bontindustrie

Donderdag 9 januari heeft zangeres Famke Louise, in samenwerking met Bont voor Dieren en Videoland, de documentaire Bont Girl gelanceerd in de Westergasfabriek in Amsterdam. Aanvankelijk werd gecommuniceerd dat zij een kledinglijn met bont zou lanceren, maar dit bleek een ludieke actie om aandacht te vragen voor de documentaire.

Lees meer »

Slaaptekort bepaalt slechte voedingskeuze

Een studie bij duizend personen toonde zeer duidelijk aan dat er een verband bestaat tussen te weinig nachtrust en minder goed geïnspireerde eetgewoonten. De juiste hoeveelheid slaap is voor ieder mens verschillend.

Lees meer »

Zet paarden in de kou

Paarden zijn kuddedieren die uitstekend bestand zijn tegen de kou. Daarom moeten ze in de winter lekker naar buiten met hun soortgenoten. Stichting Dier&Recht waarschuwt tegen eenzaamheid bij paarden die de winter alleen in de stal moeten doorbrengen.

Lees meer »