LEEF VANUIT OERKRACHT - ONKRUID MAGAZINE

Odin webinar kruidgeneeskunde

Op dinsdag 3 mei om 20.00 uur geeft Marlies Engels, auteur van Kruid en Mens en eigenaar van biologische kruidenkwekerij De Polderkol, een Odin webinar over kruidengeneeskunde en het belang van gezonde voeding vanuit een holistische visie. Iedereen die mee wil doen kan online aanschuiven, van tevoren aanmelden is niet nodig.

Lees meer »

Naar het Rijk der Fabelen

Vanaf zaterdag 23 april presenteert museum De Bastei in Nijmegen de tentoonstelling Naar het Rijk der Fabelen. Wat weet jij van je favoriete dier? Voel, ruik en luister goed naar de dieren in de expositie. In deze vrolijke beestenparade ontdek je de feiten en fabels van bekende dieren.

Lees meer »

It's Good To Be Back

Into The Great Wide Open organiseert het minifestival It’s Good To Be Back: een presentatie van wat er zoal gebeurde op muzikaal en creatief front terwijl de wereld stil leek te staan. Een viering van wat weer mag. En een oefening of we het nog kunnen met z’n allen. De roestige plekjes wegschuren en de scharnieren smeren, zo je wilt. Zondag 8 mei gaat het gebeuren, in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord.

Lees meer »

Expositie About Nature in Artzaanstad

In zijn werkplaats in de polder werkt kunstenaar Ad Arma het liefst in het holst van de nacht aan zijn nieuwe creaties. Alleen, in zijn eigen belevingswereld. Er klinkt jazzmuziek als aanjager. Hier komen zijn ideeën tot leven, laat hij alles toe. In deze nieuwe tentoonstelling in Artzaanstad hebben alle schilderijen de titel About Nature.

Lees meer »

Open dag Shenzhou Open University groot succes

De Open Dag op 26 maart 2022 trok bijna 100 bezoekers naar het schoolgebouw in Amsterdam. Eindelijk konden we na een lange periode van corona-restricties weer toekomstige studenten op onze mooie locatie ontvangen om te laten zien wat Shenzhou in huis heeft.

Lees meer »

Online lezing: Positieve gezondheid: veerkracht & balans

Vaak gaat de aandacht in zorg uit naar klachten en gezondheidsproblemen en hoe we die kunnen oplossen. Het model van Positieve Gezondheid kiest een andere invalshoek. Het accent ligt niet op ziekte. Maar op mensen zelf, op onze veerkracht en wat het leven betekenisvol maakt.

Lees meer »

Let op! Zonnebloemolie is vervangen in veel producten

De situatie in Oekraïne houdt de wereld al een paar weken in zijn greep. De secundaire gevolgen van de crisis worden steeds meer zichtbaar. Zo is er sprake van een verstoorde wereldmarkt. Dit werd onlangs zichtbaar met de beschikbaarheid van zonnebloemolie, wat in veel producten verwerkt wordt (bijvoorbeeld in koekjes, vleesvervangers, sauzen en chips). Voor deze producten zijn vervangende plantaardige oliën beschikbaar.

Lees meer »

De wereldkaart volgens China

De komende twintig jaar zal het zwaartepunt van de wereldeconomie verschuiven naar de Indo-Pacific regio, de landen rond de Indische en Stille Oceaan. Hoe ziet de wereld eruit als China straks de economische wereldleider is? VPRO Tegenlicht neemt je mee.

Lees meer »

Muzikale familievoorstelling FEEST!

Kom op 17 april naar het Wereldmuseum in Rotterdam en kijk naar een inspirerend en vrolijk verhaal met een orkest van zes muzikanten. De voorstelling is gemaakt door het Rotterdams Philharmonisch Orkest in samenwerking met het Wereldmuseum en geïnspireerd op Superstraat. Kom vooraf of na afloop naar Superstraat en doe mee met de gratis workshops.

Lees meer »

Conscious Travel Festival

Uit de koker van het Conscious Travel Project volgt na lang wachten een kleinschalig en all-inclusive outdoor festival voor én door duurzame reizigers. Op 14 mei dompelt Zwitserland Toerisme in Amsterdam 250 mensen onder in het reizen van deze tijd.

Lees meer »

Webinar The Wisdom of Trauma

Op 31 maart 2022 organiseert Alles is Gezondheid in samenwerking met Proscoop en Stichting Emovere een webinar over de documentaire The Wisdom of Trauma. In de documentaire deelt de Canadese arts en bestseller auteur Dr. Gabor Maté zijn ideeën en praktijkervaringen na tientallen jaren onderzoek en werken in het veld van trauma.

Lees meer »

De nieuwe Onkruid is uit!

We zijn weer volop in beweging! Het is lente, een periode waarin de bomen en planten weer tot leven komen, de warmte van de zon weer voelbaar is en ook wij meer naar buiten gaan. We gaan er weer op uit, we fietsen wat af en trekken onze stoute schoenen aan voor een avontuurlijke tocht door de natuur. Ja, we weten wel wat genieten is.

Lees meer »

Inspiratie-dag Centre Lothlorien

We kijken er enorm naar uit, na twee jaar weer een echte inspiratiedag. Zondag 27 maart belooft een mooie dag te worden: alle workshopleiders uit het zomerprogramma zijn er, Willem de Ridder komt een sprookje vertellen en voor de Frontier fans is er de Meet& Greet.

Lees meer »

Caribische landen verenigen zich om de stervende aardbodem te redden

Vanaf 21 maart vinden in Europa belangrijke ontmoetingen en gesprekken plaats met politiek leiders, influencers en burgers om beleidsveranderingen te versnellen die de wereldwijde bodemdegradatie een halt toeroepen. Initiator is Conscious Planet - Red de Bodem: een wereldwijde beweging die een bewuste aanpak voorstaat om onze bodem en planeet te redden. Het is met name een beweging van en voor burgers.  

Lees meer »

Waarom zou ik Traditionele Chinese Geneeskunde studeren?

Traditionele Chinese geneeskunde, zoals acupunctuur, kruidengeneeskunde en massage, worden inmiddels in Nederland breed omarmd. Het is niet vreemd om voor een tenniselleboog bijvoorbeeld naar een acupuncturist te gaan. Ook topsporters maken graag gebruik van acupunctuur voor een spoedig herstel. Acupunctuur wordt door de World Health Organisation aanbevolen voor tal van klachten.

Lees meer »

Nationale Breindag op 20 maart 2022

Het is slecht gesteld met onze mentale gezondheid. Niet voor niets horen we steeds vaker gevallen van depressie, burn-out en dementie om ons heen. Allemaal ziektes van deze tijd, omdat ons brein compleet uit balans is geraakt door de snel veranderende wereld. Het is NU tijd voor verandering en daarom organiseert Brain Balance Expert Charlotte Labee op 20 maart 2022 de Nationale Breindag.

Lees meer »

Wereld Slaapdag 2022

Vrijdag 18 maart 2022 is het de internationale Dag van de Slaap, een dag waarop aandacht wordt gevestigd op dat wat we allemaal zo hard nodig hebben, maar velen niet goed lukt. Waarom slapen we zo slecht? En wat kunnen we ertegen doen?

Lees meer »

Massage en Complementairvakbeurs

Herinner jij je de Massage en Complementair vakbeurs van maart 2019 nog? Wat was dat toch ongelooflijk gezellig en wat is het lang geleden! Gelukkig kunnen we ook dit jaar weer naar de Massage en Complementairvakbeurs in Expo Hoevelaken op 11 en 12 maart 2022.

Lees meer »

Nationale Complimentendag

Tegenwoordig lijk je overal wel een ‘dag’ voor te hebben. Maar deze willen we je vandaag niet onthouden: Nationale Complimentendag. Want zeker in deze tijd is aardig zijn voor een ander van groot belang. Dus laat anderen merken dat ze er mogen zijn (hoeft natuurlijk niet alleen vandaag)!

Lees meer »

VPRO Tegenlicht bestaat 20 jaar

De afgelopen twee decennia hebben ze vol verwondering de ontwikkelingen vastgelegd die ons leven in de toekomst zullen bepalen. En alle 558 afleveringen die ze ooit hebben gemaakt, zijn op te zoeken in het nieuwe ‘archief van de toekomst.’

Lees meer »

Vier Internationale Vrouwendag op 8 maart

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Een dag die in het teken staat van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Het thema van dit jaar is Solidariteit – De kracht voor verandering. Een thema waarin ook mannen gevraag wordt om op te staan voor hun rechten.

Lees meer »

Alles kan veggie in maart

Onder het motto ‘Alles kan veggie’ start (vegetarische organisatie) EVA vzw op 1 maart 2022 de derde Belgische editie van de VeggieChallenge. Dit is de ideale uitdaging voor wie in 2022 vaker plantaardig wil eten.

Lees meer »

De tijd van je leven

Jong zijn. Het zou de leukste tijd van je leven moeten zijn: studeren, experimenteren, op kamers. Nieuwe vrienden maken, het leven ontdekken. Oudere generaties kijken er weleens met weemoed op terug. Maar uit onderzoek blijkt dat wereldwijd 1 op de 7 jongeren kampt met ernstige mentale problemen. Televisieprogramma Zembla (BNNVARA) maakte er een reportage over.

Lees meer »

Livestream over leven in het nu

Op woensdag 16 februari is het mogelijk om via een livestream de lezing Wat bedoelen we met 'leven in het nu'? te bekijken. Leven in het hier en nu. Dat is het centrale idee achter veel zelfhulpboeken. Wetenschapshistorica en -filosoof Susanna Bloem vraagt zich af: wat betekenen die woorden eigenlijk?

Lees meer »

HappySoaps nu ook in het schoonmaakkastje

Het merk HappySoaps, bekend van de plasticvrije badkamerproducten, komt met een compleet nieuwe schoonmaaklijn en gaat daarmee de strijd aan met gevestigde schoonmaakmiddelen. Na de badkamer wil het bedrijf nu het gehele huishouden plasticvrij maken. Alles-, glas-, sanitair- en keukenreiniger zijn vanaf deze week in de vorm van een ‘geconcentreerd tablet’ te koop.

Lees meer »

Geef een stukkie grond op Valentijnsdag

Op 14 februari vieren we ieder jaar weer de dag van de liefde. Een mooi gebaar om de liefde van je leven, je beste vriendin of je lieve broer of zus te laten weten dat je van ze houdt. Echter, heel erg goed voor het milieu is deze speciale dag beslist niet!

Lees meer »

VPRO Tegenlicht: Digitale Detox

Hoe gaan we de macht van Big Tech inperken? Met alleen strengere regels gaan we het niet redden. Onze eigen digitale mentaliteit moet broodnodig veranderen. Vanavond om 22.19 uur in VPRO-programma Tegenlicht te zien op NPO2 of terug te kijken via deze link.

Lees meer »

Inspiratie-dag Centre Lothlorien

Het duurt nog heel even, maar zet deze dag alvast in je agenda! Want op zondag 27 maart ben je welkom op de jaarlijkse Inspiratie-dag van Centre Lothlorien. Dit jaar vindt de dag plaats in de Hoorneboeg in Hilversum, een prachtige locatie midden in de bossen.

Lees meer »

Groenste drive-through ooit!

Op zaterdag 5 februari kunnen bewoners van Den Haag tussen 13.00 en 16.00 uur in totaal 6.000 gratis bomen ophalen bij de eerste Haagse bomenhub in de Binckhorst. Deze actie is onderdeel van Meer Bomen Nu, een landelijke campagne van Urgenda om Nederland sneller te vergroenen.

Lees meer »

Ruim 26.000 handtekeningen voor betere medische zorg vrouwen

Zo’n 80% van de patiënten met onbegrepen klachten is vrouw. Genderspecifieke zorg is in Nederland nog ver te zoeken. Journaliste en oud-verpleegkundige Mirjam Kaijer, zelf slachtoffer van een foute diagnose, startte een petitie voor betere medische zorg voor vrouwen. Deze is intussen al ruim 26.000 keer ondertekend.

Lees meer »

Ik pas!

Gewoontepatronen kunnen handig, maar ook bedrieglijk zijn. Soms gaan ze onbewust een rol spelen in je leven, waardoor je feitelijk niet meer weet wat de invloed van deze gewoonte is op je gezondheid. Veel mensen hebben onbewust een patroon aangenomen, waarbij het vanzelfsprekend is om vrijwel dagelijks één of meerdere glazen alcohol drinken.

Lees meer »

Biobeurs 2022

De Biokennisweek zal van maandag 10 t/m donderdag 13 januari 2022 volledige online plaatsvinden. Door volledig in te zetten op online, is de Biokennisweek voor iedereen toegankelijk én is er meer ruimte voor boeiende webinars. In totaal zijn er meer dan 100 webinars bij te wonen. Van agroforestry tot watervervuiling en van bedrijfsovernames tot regelgeving: alle thema's die nu belangrijk zijn in de biologische sector komen aan bod. Ontdek de nieuwste trends in biologisch, bekijk de laatste ontwikkelingen op het gebied van mechanisatie en vergroot je kennis.

Lees meer »

Biologische groente en fruit zonder plastic jasje

Tweederde van de plasticverpakkingen in supermarkten kan niet gerecycled worden, meldden media onlangs. Als het aan internationaal distributeur (van biologische groente en fruit) Eosta ligt, hoeft dat ook niet meer. Dankzij nieuwe innovaties kan Eosta al haar verse groente en fruit nu plasticvrij aanbieden.

Lees meer »

Yoga in een droomwereld

Op zondagochtend 12 december organiseert Museum Tot Zover (in Amsterdam) een yogales tussen de grote, kleurrijke doeken van kunstenaar Sarah Grothus. Deelnemers wanen zich in een schemerrijk tussen leven en dood.

Lees meer »

Doneer aan Onkruid!

De afgelopen twee jaar is een moeilijke tijd geweest. Boekwinkels waren dicht en ook de vele andere bedrijven in de alternatieve sector deden het noodgedwongen rustig aan. Minder inkomsten voor Onkruid dus. Toch zijn we Onkruid gewoon blijven maken. Zonder allerlei subsidies en regelingen van de overheid, want Onkruid wil hoe dan ook altijd onafhankelijk blijven.

Lees meer »