LEEF VANUIT OERKRACHT - ONKRUID MAGAZINE

Contact maken met je verlangen. Hoe doe je dat?

Het klinkt meestal vrij eenvoudig. “Maak contact met je verlangen. En leef je droom”. In de vorige blog  heb je kunnen lezen dat Slow Soul Diving het belangrijk vindt om opruimwerkzaamheden te verrichten, wanneer een verlangen zich richting de buitenwereld wil gaan bewegen. En op die tocht van alles tegenkomt. Door aan de slag te gaan in je binnenwereld word je de “Best Friend” van je verlangen. In dit blog richt ik me op een eerste stap: hoe maak je contact met je verlangen?

Lees meer »

Vier zomervakantie met museum De Bastei!

Vier de zomer met een bezoek aan museum De Bastei en combineer dit met een van de fijne buitenactiviteiten. Zoek de koelte op in de 16e -eeuwse verdedigingstoren, duik in het (eet)verleden van onze voorouders, ontdek lokale voedselinitiatieven op de fiets of ga struinen en speuren in nabijgelegen natuurgebied de Stadwaard.

Lees meer »

Word de “Best Friend” van je verlangen

Manifesteren van een verlangen zal je niet vreemd in de oren klinken. In het hele labyrinth van hoe je dat zou moeten doen, laat Slow Soul Diving een nieuw geluid horen. Want wij geloven er namelijk in dat een verlangen alleen vorm kan krijgen als jijzelf er ook de "Best Friend" van wordt. We bedoelen daarmee dat je op vele lagen van jezelf werk gaat verrichten en jezelf in shape brengt. Want het manifesteren van een verlangen gaat niet over één nacht ijs.

Lees meer »

Bijen in het zonnetje

In het weekeinde van 8 en 9 juli 2023 zijn de Landelijke Open Imkerijdagen. De Landelijke Open Imkerijdagen is een evenement van de Nederlands Bijenhoudersvereniging (NBV) en haar aangesloten verenigingen. Aan het weekeinde doen ongeveer 300 imkers en imkerverenigingen verspreid over het land mee.

Lees meer »

Wildling Shoes haalt hennepproductie terug naar Europa voor duurzaam materiaalgebruik

Om de connectie met de natuur te behouden pleit het Duitse schoenenmerk Wildling Shoes voor regeneratie: een wereld waarin we samenwerken met, en onszelf als onderdeel zien van, de natuur. Daar helpen ze je graag een handje bij! Door hun minimal shoes met ultra dunne zool word je je namelijk bewust van de grond onder je voeten en sta je meer in contact met de aarde. Voor hun nieuwe natural collectie haalt het merk de productie van hennep  – een duurzaam alternatief voor katoen – terug naar Europa. De schoenen komen in de natuurlijke tint van hennep of zijn gekleurd met natuurlijke materialen zoals restproducten van bieten en amandelschillen. Natuurlijke materialen en upcycling: de toekomst van schoenproductie    

Lees meer »

Eerste troostlied voor kinderen die broertje of zusje zijn verloren

Zanger Dirk Scheele wil met het door hem geschreven lied Als ik sterren zie troost bieden aan kinderen met een overleden broertje of zusje. De kinderpopster raakte zelf ook op zesjarige leeftijd zijn jongere zusje kwijt. Het lied wordt op zaterdag 27 mei gelanceerd tijdens een landelijke troostdag voor lotgenootjes. 

Lees meer »

Hanna Verboom lanceert een festival rondom mentale gezondheid met o.a. Typhoon, Jesse Laport en Jim van Os

Waarom worstelen zoveel Nederlanders met hun mentale gezondheid? En waarom is dit nog steeds een taboe? Hanna & Juda Verboom hebben - net als 1 op de 4 Nederlanders - een psychische variatie.  In de Cinetree Original Samen uit de Schaduw, welke eerder dit jaar gelanceerd werd, gingen zij samen met experts en ervaringsdeskundigen zoals psychiater Dirk de Wachter, zanger Typhoon en Hoogleraar psychiatrie Jim van Os op onderzoek. De overweldigende hoeveelheid reacties en belangstelling voor dit onderwerp vraagt om meer verdieping en kennisdeling. Daarom lanceert Hanna Verboom het 'Uit de Schaduw' Festival, op 17 juni bij de Buitenplaats de Hoorneboeg in Hilversum.

Lees meer »

Gratis tandvleescheck rond de Dag van het tandvlees

Rond de Dag van het Tandvlees op 12 mei kunnen mensen in heel het land gratis hun tandvlees laten checken. Ze kunnen terecht bij de tandheelkunde opleidingen van het RadboudUMC in Nijmegen, de ACTA in Amsterdam en de opleiding Mondzorgkunde van de Hogeschool Utrecht. Ook staat er op vrijdag 12 mei een mobiele tandartspraktijk van Defensie op het Jaarbeursplein in Utrecht waar iedereen welkom is om binnen te lopen.

Lees meer »

10 jaar grenzeloos wandelplezier in de grensstreek van de Eifel en Luxemburg

Naturpark Südeifel is een groot beschermd Duits natuurgebied aan de grens met Luxemburg. Het prachtige landschap verdient het om te worden ontdekt. Naast grillige rotslandschappen en diepe ravijnen vind je er idyllische riviervalleien, uitgestrekte bossen en leuke dorpjes. Hier hebben zeldzame dieren en planten de ruimte. De verschillende landschapstypes kun je het beste ontdekken tijdens een wandeling op een van de premiumwandelroutes die dit jaar hun 10-jarig jubileum vieren. Ook gezinnen heeft deze streek verrassend veel te bieden.

Lees meer »

13 mei: Paagman Feelgood festival

Ben jij dol op feelgood boeken? Lees jij het leven het liefste door een roze bril? Zorg dan dat je erbij bent op het eerste Paagman Feelgood Festival op zaterdag 13 mei van 18:00 tot 21:00 uur in de Westfield Mall of the Netherlands (Leidschendam).

Lees meer »

Eerste Landelijke DipDag in koud water

Op vrijdag 13 januari vindt de eerste Landelijke DipDag plaats. Dipgroepjes en individuele dippers in alle regio's van Nederland dippen dan in hun lokale gracht, meer, zee of sloot. Hiermee vragen ze aandacht voor de voordelen die koud water heeft op je lichamelijke en mentale gezondheid.

Lees meer »

Ken je dat gevoel?

Ken je dat gevoel? Je staat op een keerpunt in je leven, maar hebt geen idee welke afslag je moet nemen. Lees dan het verhaal ‘In het oog van de orkaan’ van Shirley Ann in het december/januari nummer van Onkruid Magazine.

Lees meer »

Mielbio Kastanje honing

Het Italiaanse familiebedrijf Rigoni di Asiago heeft weer een nieuwe honing geïntroduceerd in Nederland: Mielbio Kastanje. Een krachtige, vloeibare, rauwe, biologische honing voor de liefhebber.

Lees meer »

Wat brengt 2023?

Het zijn buitengewone tijden en wij staan aan het begin van het nieuwe Watermantijdperk. Velen vragen zich af hoe dit allemaal verder moet, oude regels gelden niet meer en wij komen alsmaar meer achter de structuren waarmee wij gedurende het Vissentijdperk in slaap gehouden werden. Het is helemaal niet buitengewoon dat wij ons onzeker voelen wat de toekomst betreft.

Lees meer »

Duurzame koffiebeker van BE O Lifestyle

In Nederland gooien we ieder jaar ruim drie miljard plastic wegwerpbekers weg. Dat zijn er zo’n twaalf miljoen per dag! Tijd voor verandering: wegwerpbekers zijn vanaf 2024 wettelijk gezien niet meer welkom op kantoor. We moeten van single-use naar re-use, volgens BE O Lifestyle. Het merk brengt daarom hun tweede product op de markt: de BE O cup. Een koffiebeker gemaakt van gebruikte, plantaardige oliën die een leven lang meegaat.

Lees meer »

Een tip om je gasverbruik tot 20% te verlagen

Bij Onkruid werden we getipt op een YouTube-filmpje die jou zou kunnen helpen om je gasverbruik met 20% te verlagen. Deze tip delen wij graag met onze lezers en websitebezoekers. Het gaat om een YouTube-filmpje van Anouar Otmane, oprichter van ANO en CV Monteur Haaglanden.

Lees meer »

Winterfiets Elfstedentocht

Dé alternatieve Elfstedentocht voor als er onvoldoende ijs ligt om de Tocht der Schaatstochten te houden. 15 Januari is de dag dat de 9e editie van de Winterfiets Elfstedentocht gepland staat.

Lees meer »

Boeddha in de polder

Het tweede seizoen van Boeddha in de polder is van maandag 26 t/m vrijdag 30 december om 19.55 uur te zien bij de Boeddhistische Blik | KRO-NCRV op NPO 2. Na een succesvol eerste seizoen presenteert Joris Linssen onder het motto ‘Een crisis biedt ook kansen’ weer een televisieserie vol hoop en inspiratie.

Lees meer »

De nieuwe Onkruid is uit!

We bevinden ons in de laatste maanden van 2022. Voor sommige mensen zal het afgelopen jaar tergend langzaam zijn gegaan, voor anderen pijlsnel. In de laatste maanden van het jaar kijk je misschien terug op wat je het afgelopen jaar allemaal hebt beleefd. Sta je stil bij wie je hebt gemist en wie je hebt moeten laten gaan. Wat was het mooiste dat je is overkomen en welke stappen heb je gezet? En weet je al wat je plannen voor 2023 zijn?

Lees meer »

Sint tip: duurzame knutselcadeaus bij Green Jump

Sinterklaas is aangekomen in Nederland, de kinderen zijn al druk met het maken van tekeningen en verlanglijstjes voor Sinterklaasavond. Wat zou het mooi zijn als er op Sinterklaasavond nog meer duurzame cadeautjes worden gegeven. Producten die gemaakt zijn met respect voor mens en milieu. Hierbij een paar tips voor leuke en duurzame knutselcadeaus die leuk zijn voor kleine en grote kinderen!

Lees meer »

Kringloopwinkels doen bont in de ban!

Kringloopwinkels RataPlan, Reshare Store, Noppes en Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden hebben zich aangesloten bij de internationale Bontvrijlijst van Fur Free Retailer. In alle 59 filialen is vanaf 8 november geen tweedehands bont meer te koop. De organisaties steunen hiermee de strijd van stichting Bont voor Dieren voor een bontvrije wereld.

Lees meer »

De voedsel BV

Het kleine Nederland is na de Verenigde Staten de grootste voedselexporteur ter wereld. Fotograaf en documentairemaker Kadir van Lohuizen laat in het VPRO-programma Tegenlicht zien hoe dat eruitziet. Hij geeft een ontluisterend kijkje in de keuken van onze voedselindustrie.

Lees meer »

Maand van de Creatieve Expressie

In dit jubileumjaar organiseert Stichting Kanker in Beeld in november 2022 ‘de maand van de creatieve expressie’ voor mensen geconfronteerd met kanker. In samenwerking met het Cobra Museum voor Moderne kunst in Amstelveen worden er op alle vrijdagen in november kosteloos activiteiten in het museum aangeboden.

Lees meer »