Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

Welkom bij Onkruid magazine!

Al meer dan 40 jaar brengen wij nieuws rondom duurzaamheid, zingeving en aardse spiritualiteit.

Word je abonnee en ontvang als dank een gratis
uitwisbaar steenpapier A5 notitieboek van MOYU!
Inclusief doekje, pen en penhouder.

Wij wensen je veel leesplezier! 

   Nu verkrijgbaar!

Laatste nieuws!

Nationale Milieudag 2022

‘Grenzen aan de groei’, het roemruchte rapport van de Club van Rome, verscheen in 1972. In 2022 is dit precies vijftig jaar geleden. Het alarmerende rapport vormde mondiaal het startsein om het milieubeleid hoger op de agenda te zetten en liet het doordringen tot het algemeen bewustzijn.

Lees meer »

Het huis van de toekomst

Een schop onder de reet van de bouwwereld. Dat is wat de Exploded View Beyond Building van Lucas De Man en Pascal Leboucq moet zijn. Het huis is gemaakt van honderd verschillende natuurlijke materialen en reststromen. Van paprika- en koffiedikpanelen in de keuken tot een toilet van 3D-geprint toiletpapier uit het riool. Speciaal voor VPRO Tegenlicht gaf De Man een rondkijkje in het huis van de toekomst.

Lees meer »

Op de agenda: Gala van Preventie

Hoe kunnen we een verschil maken in het leven van mensen met dementie? Hoe krijgen we jongeren meer in beweging? En waarom zijn je eerste duizend dagen zo ontzettend belangrijk voor de rest van je leven? Dit zijn slechts enkele van de vragen die beantwoord gaan worden tijdens het Gala van Preventie op woensdag 8 juni, georganiseerd door New Scientist in samenwerking met het Expertisecentrum Preventie in Zorg en Welzijn van Hogeschool Inholland.

Lees meer »

De nieuwe Onkruid is uit!

Vakantie, de invulling is voor iedereen anders. Het is ook maar net wat je situatie toelaat. Maar vooral is het wat je het liefste doet tijdens je vakantie. Blijf je lekker thuis, ga je dagjes weg, plan je een fietsvakantie of ga je liever met het vliegtuig naar een warm land? Het zijn allemaal opties. Wat betekent vakantie voor jou en heb jij al plannen gemaakt? 

Lees meer »

Onkruid zakelijk