Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

Welkom bij Onkruid magazine!

 

Al meer dan 40 jaar brengen wij nieuws rondom duurzaamheid, zingeving en aardse spiritualiteit.

Word je abonnee? Dan verdien je natuurlijk een mooi welkomstcadeau!

Wij wensen je veel inspiratie, plezier en genot toe.

   Nu verkrijgbaar!

Laatste nieuws!

Livestream over leven in het nu

Op woensdag 16 februari is het mogelijk om via een livestream de lezing Wat bedoelen we met 'leven in het nu'? te bekijken. Leven in het hier en nu. Dat is het centrale idee achter veel zelfhulpboeken. Wetenschapshistorica en -filosoof Susanna Bloem vraagt zich af: wat betekenen die woorden eigenlijk?

Lees meer »

HappySoaps nu ook in het schoonmaakkastje

Het merk HappySoaps, bekend van de plasticvrije badkamerproducten, komt met een compleet nieuwe schoonmaaklijn en gaat daarmee de strijd aan met gevestigde schoonmaakmiddelen. Na de badkamer wil het bedrijf nu het gehele huishouden plasticvrij maken. Alles-, glas-, sanitair- en keukenreiniger zijn vanaf deze week in de vorm van een ‘geconcentreerd tablet’ te koop.

Lees meer »

Geef een stukkie grond op Valentijnsdag

Op 14 februari vieren we ieder jaar weer de dag van de liefde. Een mooi gebaar om de liefde van je leven, je beste vriendin of je lieve broer of zus te laten weten dat je van ze houdt. Echter, heel erg goed voor het milieu is deze speciale dag beslist niet!

Lees meer »

VPRO Tegenlicht: Digitale Detox

Hoe gaan we de macht van Big Tech inperken? Met alleen strengere regels gaan we het niet redden. Onze eigen digitale mentaliteit moet broodnodig veranderen. Vanavond om 22.19 uur in VPRO-programma Tegenlicht te zien op NPO2 of terug te kijken via deze link.

Lees meer »

Inspiratie-dag Centre Lothlorien

Het duurt nog heel even, maar zet deze dag alvast in je agenda! Want op zondag 27 maart ben je welkom op de jaarlijkse Inspiratie-dag van Centre Lothlorien. Dit jaar vindt de dag plaats in de Hoorneboeg in Hilversum, een prachtige locatie midden in de bossen.

Lees meer »

Onkruid zakelijk