Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

Welkom bij Onkruid magazine!

Al meer dan 40 jaar brengen wij nieuws rondom duurzaamheid, zingeving en aardse spiritualiteit.

Word je abonnee en ontvang als dank een gratis
uitwisbaar steenpapier A5 notitieboek van MOYU!
Inclusief doekje, pen en penhouder.

Wij wensen je veel leesplezier! 

   Nu verkrijgbaar!

Laatste nieuws!

Biodynamisch Dineren

De Vereniging voor biodynamische landbouw en voeding (BD-Vereniging) organiseert ‘Biodynamische Diners’ op biodynamische boerderijen om de oogst samen te vieren. De kok zet met biodynamische inzichten het werk van de boer voort in de keuken. Dat geeft verrassende gerechten vol levenskracht, voedend voor lichaam, ziel en geest.

Lees meer »

De Werkplaats - Dansen met je ziel

Inzichtkaarten: je kunt er wat mee of je ziet er het nut niet van. Ik vind het altijd een feest om een kaartje te mogen trekken. Om mij te laten leiden door mijn intuïtie en dié kaart te pakken waar ik mij toe aangetrokken voel. In Onkruid 232 heb ik met inzichtkaarten al eens geprobeerd grip te krijgen op mijn emoties. Maar deze kaarten van Carla Knorren, schrijfster en kunstenares, gaan wel even een stapje verder. Want Carla laat je dansen met je ziel!

Lees meer »

“Na een roadtrip met een elektrische camper kom je opgeladen terug thuis”

Aldus Robbert van Goethem, eigenaar en oprichter van e-camperverhuurbedrijf LEAVV. Vakantie vieren is bij uitstek een manier om even te ontspannen, maar het kan ook een schuldgevoel opleveren. Denk alleen al eens aan de enorme CO2-uitstoot van een twee uur durende vlucht met een vliegtuig of een dieselcamper die door heel Europa toert. Laat staan al het eten wat dagelijks in de prullenbak verdwijnt in een all-inclusive resort.

Lees meer »

The office is where the laptop is - eropuit trekken als digital nomad

De welbekende pandemische perikelen hebben duidelijk gemaakt dat afstand bij veel werkzaamheden geen bezwaar vormt. Doe jij ook werk waarbij je eigenlijk alleen een internetverbinding en een laptop nodig hebt, dan kun je er net zo goed op uit trekken. Werken met een rotsformatie of een bergmeer als uitzicht is net even meer inspirerend, laat staan dit tegendraadse maar o zo avontuurlijke leven, zelf.

Lees meer »

Onkruid zakelijk