Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

Welkom bij Onkruid magazine!

Al meer dan 40 jaar brengen wij nieuws rondom duurzaamheid, zingeving en aardse spiritualiteit.

Word je abonnee en ontvang als dank een gratis
uitwisbaar steenpapier A5 notitieboek van MOYU!
Inclusief doekje, pen en penhouder.

Wij wensen je veel leesplezier! 

   Nu verkrijgbaar!

Laatste nieuws!

Tibetaanse gebedsceremonie voor wereldvrede

Van 19 t/m 21 augustus 2022 organiseert Stichting Phuntsok Chö Ling een gebedsceremonie gewijd aan wereldvrede. We leven in tijden van grote conflicten en onzekerheid. Veel mensen sterven en ondergaan onnoemelijk lijden als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Deze oorlog komt direct na de covidpandemie die over de hele wereld talloze doden en enorme opschudding heeft veroorzaakt. De stichting draagt deze ceremonie op aan hen die zijn gestorven, ziek zijn of in angst leven; om hun lijden te verlichten.

Lees meer »

Voor wandelaars op zoek naar diepgang

Op de grens van de Eifel en Luxemburg ligt het NaturWanderPark delux: een prachtig natuurgebied met 23 premium wandelpaden. Op vijf van deze wandelingen heb je niet alleen een bijzondere natuurbelevenis, maar kun je ook diep in de geschiedenis van de streek duiken. Elke route heeft zijn eigen verhaal en eigen symbool.

Lees meer »

Kledingruilfeest op 24 september in Luxwoude

Vroeger kocht je kleding, die je droeg tot het begon te slijten. Tegenwoordig lijkt kleding wel een wegwerpartikel. Het idee achter het ruil-café is dat geld veel te belangrijk is geworden. Zelfs in kringloopwinkels en op tweedehandsmarkten wordt alles duurder, en dat terwijl er een overschot aan spullen is.

Lees meer »

Vanaf 2038 alleen nog emissievrije auto's in de showroom?

Groen rijden? Een elektrische auto (EV) kopen is geen goedkope grap. Deze auto’s zijn vrij duur in de aanschaf en qua verzekering kies je logischerwijs ook niet voor de minste dekking wanneer je zo’n dure bak voor de deur hebt staan. Daarnaast moet je je auto van (groene) energie voorzien. Toch zal de wereld eraan moeten geloven. Volgens Onderzoeksbureau BloombergNEF moet in 2038 de laatste gas-, diesel- of benzineauto worden verkocht.

Lees meer »

De nieuwe Onkruid is uit!

Iedere dag is er wel iets waar je van kunt leren. Het kan in hele kleine dingen zitten, maar leren kan ook een veel groter project zijn, een omscholing bijvoorbeeld. En leren is ook werken aan jezelf op persoonlijk vlak. Leer bijvoorbeeld om elke dag aandacht te geven aan jezelf met behulp van  mediteren. Michael Pilarczyk vertelt hoe je op een  eenvoudige manier een rustmoment kunt nemen voor jezelf.

Lees meer »

Onkruid zakelijk