Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

Welkom bij Onkruid magazine!

 

Al meer dan 40 jaar brengen wij nieuws rondom duurzaamheid, zingeving en aardse spiritualiteit.

Word je abonnee? Dan verdien je natuurlijk een mooi welkomstcadeau!

Wij wensen je veel inspiratie, plezier en genot toe.

   Nu verkrijgbaar!

Laatste nieuws!

Een medaille voor álle zorghelden in de frontlinie

Het initiatief Geef Een Onderscheiding zet zich in om alle zorghelden van de coronacrisis namens het Nederlandse volk te bedanken voor hun inzet, door middel van een medaille én financiële steun. Op 12 mei – de Dag van de Zorg – gaat de crowdfundingcampagne online.

Lees meer »

De COVID-19 test om besmetting direct aan te tonen

ViroTact, dochter van Detact Diagnostics, is in een vergevorderd stadium met de ontwikkeling van een COVID-19 test waarbij binnen 30 seconden uitsluitsel gegeven wordt over de al dan niet aanwezigheid van het coronavirus bij de geteste persoon. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage gedaan aan het voorkomen van verspreiding van het virus.

Lees meer »

Mei Plasticvrij!

Er waren natuurlijk twijfels bij de Vlaamse organisatoren. Is het gepast om een nieuwe editie van Mei Plasticvrij te lanceren middenin de coronacrisis? Staan mensen daar vandaag voor open? Aarzeling maakte plaats voor een volmondige ja. Meer dan ooit zelfs! 

Lees meer »

Duurzaam nu of nooit

De klimaataanpak staat in veel landen op ‘pauze’ en ook de VN heeft twee belangrijke klimaatbijeenkomsten uitgesteld. Maar kunnen wij ons deze pauze wel veroorloven?

Lees meer »

Dank aan de zorg

Mensen die werkzaam zijn in de zorg zetten dagelijks hun eigen gezondheid op het spel in de strijd tegen het coronavirus. Nooit eerder werd zo duidelijk hoe belangrijk deze mensen zijn en hoe hard wij ze nodig hebben. Op dankaandezorg.nl kunnen mensen een persoonlijk bericht achterlaten voor deze helden, als bedankje en steuntje in de rug.

Lees meer »

Maand van het natuurboek

Onder het motto ‘Bewonder met je neus in de boeken al het moois wat de natuur te bieden heeft’ zullen in een groot aantal boekhandels van 1 mei tot 1 juni ruim 50 natuurboeken uit het fonds van Atlas Contact extra onder de aandacht worden gebracht.

Lees meer »

Onkruid zakelijk