Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

Welkom bij Onkruid magazine!

 

Al meer dan 40 jaar brengen wij nieuws rondom duurzaamheid, zingeving en aardse spiritualiteit.

Word je abonnee? Dan verdien je natuurlijk een mooi welkomstcadeau!

Wij wensen je veel inspiratie, plezier en genot toe.

   Nu verkrijgbaar!

Laatste nieuws!

Zomer op Ecolonie

In Noordoost-Frankrijk, in de Vogezen, vinden we een bekende Onkruid-bestemming: Ecolonie in Hennezel. Ook hier een heel groot terrein, midden in de natuur. Bekend van onder andere het Eigentijds Festival, dat vroeger op de Paasheuvel in Nederland gehouden werd en tegenwoordig in Frankrijk plaatsvindt. Dit jaar in de laatste week van augustus.

Lees meer »

Psychiater met dwangstoornis opent dwangcafé

Aanstaande donderdag 25 juni opent psychiater en patiënt Menno Oosterhoff een ontmoetingsplek voor mensen met dwangklachten. Hier kunnen ze zonder schaamte praten over hun angsten, obsessies en ongewenste gedachten. Het café is online en gratis.

Lees meer »

Onstuimige groei van zonne-energie

Er wordt in Nederland steeds meer zonne-energie opgewekt. Steeds meer huishoudens en bedrijven leggen zonnepanelen op hun daken en hele zonneparken schieten als paddenstoelen uit de grond. Zonnepanelen zijn financieel dan ook erg aantrekkelijk. De salderingsregeling zorgt ervoor dat huishoudens hun opgewekte stroom af kunnen trekken van de gebruikte stroom. Ook uitbaters van zonneparken krijgen flinke subsidies van de overheid. Uiteindelijk zal de overgang naar een totaal duurzame economie gevolgen hebben in alle bedrijfstakken.

Lees meer »

Een webinar over hittestress

Zomers in Nederland worden steeds warmer. Uitdroging, hittestress en oververhitting liggen op de loer. Op 25 juni 2020 organiseert Alles is Gezondheid met Klimaatverbond Nederland, Eén tegen Eenzaamheid en Rode Kruis een webinar over de vraag hoe we in coronatijd ouderen optimaal kunnen beschermen tegen extreme hitte in Nederland.

Lees meer »

Onkruid zakelijk