Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

Welkom bij Onkruid magazine!

 

Al meer dan 40 jaar brengen wij nieuws rondom duurzaamheid, zingeving en aardse spiritualiteit.

Word je abonnee? Dan verdien je natuurlijk een mooi welkomstcadeau!

Wij wensen je veel inspiratie, plezier en genot toe.

   Nu verkrijgbaar!

Laatste nieuws!

Superstraat

In het Wereldmuseum kun je in de doe-tentoonstelling Superstraat samen testen hoe jij het doet in de 1,5 meter samenleving! Het is burendag in de Superstraat en dat betekent dat iedereen vanaf 6 jaar welkom is. Buurtceremoniemeester Freddy heeft goed nagedacht over veilige maatregelen en voor jou een Buurtparcours uitgezet.

Lees meer »

Grondlegger dierenrechten in Nederland overleden

Geoffrey Deckers, één van de grondleggers van dierenrechten in Nederland is op 29 juni 2020 op 51-jarige leeftijd overleden. Deckers begon als jonge tiener aan de strijd voor rechten voor dieren. Hij richtte de Nederlandse tak van PETA op, en voerde vele (publieks)acties voor dierenrechten. In 1998 richtte hij Een DIER Een VRIEND op, waarbij een campagne voor de sluiting van het Biomedical Primate Research Centre (BPRC), een van de speerpunten werd. Het grootste succes werd daarbij een verbod op experimenten met mensapen en daarmee de vrijlating van de chimpansees uit het laboratorium.

Lees meer »

Met de Uitleentuin heb je voortaan een tuintje bij je tent

Er groeit genoeg op Vlieland, maar landbouw wordt er niet bedreven. Vanaf 1 juli komt daar - zij het op kleine schaal - verandering in. Dan vindt de opening van De Uitleentuin plaats. Samen met PJ Roggeband, basisschool De Jutter en Lab Vlieland zorgt Into The Great Wide Open ervoor dat bezoekers van Kampeerterrein Stortemelk straks naar hartenlust kunnen oogsten uit hun uitleentuin.

Lees meer »

Vakantie Anders in Nederland

Vakantie Anders kennen de meeste mensen van de Zomerweken in de Ardennen. Een spectaculair kampement met tientallen tipi’s en andere tenten, waarin workshops en activiteiten georganiseerd worden. Mensen gaan er heen voor de saamhorigheid en de ontmoeting met gelijkgestemde gezinnen en alleenstaanden. Want je bent er echt met elkaar. Dit jaar heeft Vakantie Anders haar tenten opgezet aan de Nederlandse kant van de grens, vlak bij de Vaalserberg in Zuid-Limburg.

Lees meer »

Het Centre Lothlorien

In de Haute Marne in Noordoost-Frankrijk ligt Centre Lothlorien, een kleinschalig internationaal gastenverblijf en yogacentrum. Een plek midden in de natuur waar je op vakantie kunt zijn, cursussen kunt volgen, kennis kunt maken met andere denkbeelden en als vrijwilliger mee kunt werken. Een plek waar mooie ontmoetingen gewoon zijn.

Lees meer »

Onkruid zakelijk