Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

Welkom bij Onkruid magazine!

 

Al meer dan 40 jaar brengen wij nieuws rondom duurzaamheid, zingeving en aardse spiritualiteit.

Word je abonnee? Dan verdien je natuurlijk een mooi welkomstcadeau!

Wij wensen je veel inspiratie, plezier en genot toe.

   Nu verkrijgbaar!

Laatste nieuws!

Het ontbijt wordt groen

De ontbijtgewoonten van consumenten worden groen; net als bij de rest van de maaltijden. Daarom lanceert Naturli’, sinds 1988 de marktleider in Denemarken op het gebied van plantaardige etenswaren, een hele serie van 100% plantaardige yoghurt, onder de naam Joe’ Kurt. Zowel de smaak, kleur als consistentie zijn hetzelfde als van traditionele, dierlijke yoghurt. Het bedrijf verwacht de plantaardige yoghurt binnen twee jaar op 10 exportmarkten te brengen.

Lees meer »

Het Amsterdamse daklandschap van dichtbij

Het weekend van 4 t/m 6 september staat in het teken van het Amsterdamse daklandschap. Ook dit jaar neemt organisatie ROEF bezoekers mee de hoogte in voor een prikkelend programma: van Rooftop Roulette tot dakbioscoop en van talkshow tot yoga op 100 meter hoogte. ROEF vraagt aandacht voor onbenutte ruimte met grote duurzame kansen en zorgt ervoor dat Amsterdammers, juist nu, de ruimte boven de stad gaan ervaren.

Lees meer »

BOON dopt haar eigen boontjes

Maak kennis met BOON: natuurlijk lekker natuurlijke vleesvervangers, gemaakt van bonen en geteeld door lokale boeren. Met producten zoals burgers, balletjes en tempeh haalt BOON de boon van de kelderkast naar de koelkast. Het merk biedt een plantaardig alternatief dat rijk is aan vezels en eiwitten: een mooie aanvulling op iedere maaltijd!

Lees meer »

De Wijde Wereld

Ze moesten als kind afscheid nemen van vriendjes, van ooms en tantes, opa’s en oma’s. Ze lieten alles achter en kwamen terecht in een land waar ze de taal niet verstonden en de gewoontes niet begrepen. Mina en Melika werden samen met hun ouders van hun plek verdreven. Hamza en zijn broers werden op het vliegtuig gezet door hun moeder.

Lees meer »

ADAM

Het speelfilmdebuut van regisseur Maryam Touzani, die ook het script schreef. De film is ‘een mooie, ingetogen ode aan solidariteit en moederschap’ (VPRO) en vertelt hoe twee vrouwen elkaar een toekomst bieden in het Marokko van nu.

Lees meer »

Onkruid zakelijk