Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

Welkom bij Onkruid magazine!

Al meer dan 40 jaar brengen wij nieuws rondom duurzaamheid, zingeving en aardse spiritualiteit.

Word je abonnee en ontvang als dank een gratis
uitwisbaar steenpapier A5 notitieboek van MOYU!
Inclusief doekje, pen en penhouder.

Wij wensen je veel leesplezier! 

   Nu verkrijgbaar!

Laatste nieuws!

Mis nooit meer een verjaardag!

Mis nooit meer een verjaardag met deze kleurrijke Onkruid verjaardagskalender. Vergezeld door onze mooiste coverfoto's en inspirerende teksten van o.a. Lao Tse, Krishnamurti en Boeddha, maar ook Charles Dickens en Victor Hugo. Gewoon een feestje voor aan de muur, zelfs in het kleinste kamertje!

Lees meer »

Vakantie Anders in Nederland

Vakantie Anders kennen de meeste mensen van de Zomerweken in de Ardennen. Een spectaculair kampement met tientallen tipi’s en andere tenten, waarin workshops en activiteiten georganiseerd worden. Mensen gaan er heen voor de saamhorigheid en de ontmoeting met gelijkgestemde gezinnen en alleenstaanden. Want je bent er echt met elkaar. Dit jaar heeft Vakantie Anders haar tenten opgezet aan de Nederlandse kant van de grens, vlak bij de Vaalserberg in Zuid-Limburg.

Lees meer »

Het Centre Lothlorien

In de Haute Marne in Noordoost-Frankrijk ligt Centre Lothlorien, een kleinschalig internationaal gastenverblijf en yogacentrum. Een plek midden in de natuur waar je op vakantie kunt zijn, cursussen kunt volgen, kennis kunt maken met andere denkbeelden en als vrijwilliger mee kunt werken. Een plek waar mooie ontmoetingen gewoon zijn.

Lees meer »

Zomer op Ecolonie

In Noordoost-Frankrijk, in de Vogezen, vinden we een bekende Onkruid-bestemming: Ecolonie in Hennezel. Ook hier een heel groot terrein, midden in de natuur. Bekend van onder andere het Eigentijds Festival, dat vroeger op de Paasheuvel in Nederland gehouden werd en tegenwoordig in Frankrijk plaatsvindt. Dit jaar in de laatste week van augustus.

Lees meer »

Onstuimige groei van zonne-energie

Er wordt in Nederland steeds meer zonne-energie opgewekt. Steeds meer huishoudens en bedrijven leggen zonnepanelen op hun daken en hele zonneparken schieten als paddenstoelen uit de grond. Zonnepanelen zijn financieel dan ook erg aantrekkelijk. De salderingsregeling zorgt ervoor dat huishoudens hun opgewekte stroom af kunnen trekken van de gebruikte stroom. Ook uitbaters van zonneparken krijgen flinke subsidies van de overheid. Uiteindelijk zal de overgang naar een totaal duurzame economie gevolgen hebben in alle bedrijfstakken.

Lees meer »

Online bestellen en retourneren: hoe duurzaam is dit eigenlijk?

Pakketdiensten en fietskoeriers rijden af en aan, terwijl de normale postbode steeds minder werk heeft. Winkelen op het internet wordt ons steeds eenvoudiger gemaakt. Van gratis verzenden tot gratis retourneren, van Ideal-betalingen tot achteraf betalen. Met een paar drukken op de knop heb je de nieuwste spullen binnen een dag in huis en als je niet tevreden bent, dan stuur je het toch gewoon weer retour?

Lees meer »

Onkruid zakelijk