Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

Welkom bij Onkruid magazine!

Al meer dan 40 jaar brengen wij nieuws rondom duurzaamheid, zingeving en aardse spiritualiteit.

Word je abonnee en ontvang als dank een gratis
uitwisbaar steenpapier A5 notitieboek van MOYU!
Inclusief doekje, pen en penhouder.

Wij wensen je veel leesplezier! 

   Nu verkrijgbaar!

Laatste nieuws!

Diafragmale adem bij Long Covid

Hoe en waarom hebben goed uitgevoerde pranayama’s een helend effect bij onder andere Long Covid? Uit een studie van Amsterdam UMC blijkt dat het coronavirus het diafragma beschadigt. Er ontstaan ontstekingsreacties en bindweefselvorming in deze belangrijke ademspier. Een juiste training van het diafragma kan bijdragen tot beter ademen en vermindering van de klachten.

Lees meer »

Fietsmaatjes bestaat 10 jaar!

De afgelopen tien jaar is Fietsmaatjes uitgegroeid tot één grote Fietsmaatjes familie! Van 1 lokale organisatie in de gemeente Teylingen met 50 vrijwilligers en gasten in 2012 naar 35 lokale organisaties met meer dan 2.000 vrijwilligers en 2.000 gasten in 2022. Er zijn ruim 140 duofietsen door heel Nederland. Alle lof voor alle vrijwilligers die dit mogelijk maken! Het 10-jarig jubileum van het eerste Fietsmaatjes initiatief Teylingen werd groots gevierd met gasten, vrijwilligers en sponsoren op zaterdagmiddag 3 september in Sassenheim.  

Lees meer »

Vijf tips voor een energiezuinige tuin

Steeds meer mensen kiezen voor een duurzame en/of energiezuinige tuin. En dat snappen wij heel goed. Want met de stijgende energieprijzen is het verstandig om het energieverbruik zo laag mogelijk te houden. Bovendien draag je op deze manier een steentje bij aan een beter klimaat. Wil jij weten hoe je de tuin zo energiezuinig mogelijk maakt? Wij zetten vijf tips voor een energiezuinige tuin voor jou op een rijtje.

Lees meer »

Architect verandert afval in bouwmateriaal

Kunnen we in de toekomst bouwen met volledig circulaire grondstoffen en gerecyclede materialen? Deze architect laat zien dat het zelfs nu al kan. VPRO-programma Tegenlicht nam een kijkje in zijn huis dat helemaal ingericht is op circulariteit.

Lees meer »

Onkruid zakelijk