Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

Welkom bij Onkruid magazine!

 

Al meer dan 40 jaar brengen wij nieuws rondom duurzaamheid, zingeving en aardse spiritualiteit.

Word je abonnee? Dan verdien je natuurlijk een mooi welkomstcadeau!

Wij wensen je veel inspiratie, plezier en genot toe.

   Nu verkrijgbaar!

Laatste nieuws!

Burgerinitiatief voor verbod op bont

Animal Rights en Bont voor Dieren zijn deze week een burgerinitiatief gestart waarmee zij het parlement vragen om een wet die de import, inkoop, verkoop, doorvoer van bont en producten waarin bont is verwerkt, verbiedt. Met het burgerinitiatief willen de organisaties zorgen dat het onderwerp (hoger) op de agenda van de Tweede Kamer komt en de omslag naar een volledig bontvrij Nederland voor elkaar krijgen.

Lees meer »

Nederlander bewuster van eigen gezondheid door coronapandemie

Het merendeel van de Nederlanders is bezig met een gezonde leefstijl. Echter, een begin maken met het verbeteren van de gezondheid is voor 21 procent moeilijk. Negatieve emoties als angst, schaamte of verdriet zijn voor twee op de vijf bepalend om hiermee te starten. Voor jongeren van 18 tot en met 24 jaar loopt dit percentage op naar 51 procent.

Lees meer »

Supermarkten halen deel van producten met sesam uit de schappen

Een aantal partijen sesam van drie producenten uit India blijkt resten van ethyleenoxide te kunnen bevatten. Deze stof is in de EU niet toegestaan. De NVWA verplicht bedrijven daarom uit voorzorg alle producten met sesam van de betreffende producenten of sesam waarvan de herkomst nog onduidelijk is, uit de schappen te halen.  

Lees meer »

Wereld Trombose Dag

In de periode rond Wereld Trombose Dag, 13 oktober, vraagt de Trombosestichting jaarlijks aandacht voor trombose en iedereen die hierdoor getroffen wordt. In 2020 doen zij dit met de presentatie van het bloedstollende verhaal Kwaad Bloed. Bestsellerauteur Linda Jansma (o.a. Kwetsbaar, In Eigen Hand) schreef Kwaad Bloed exclusief voor de Trombosestichting. Het verhaal is vanaf 13 oktober gratis beschikbaar via bloedstollendverhaal.nl.

Lees meer »

Vechten voor Eva

Op 1 oktober 2020 verschijnt bij Nimisa Publishing House de roman Vechten voor Eva van Joost Uitdehaag. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de waargebeurde ontdekking van één van de meeste effectieve en succesvolle kankermedicijnen ooit, pembrolizumab, een Nederlandse uitvinding. De auteur, als insider, maakte dit van dichtbij mee.

Lees meer »

Goed geld verdienen

Het klassieke bedrijfsmodel, waar aandeelhouders het bedrijf bezitten en beslissen over de koers van de onderneming, ligt onder vuur. Ondernemers kiezen steeds meer voor alternatieve bedrijfsmodellen, voorbij het kortetermijndenken. Kunnen zij het beste in mensen naar boven halen en tegelijk de winst op peil houden? VPRO Tegenlicht gaat op zoek naar nieuwe bedrijfsmodellen die de economie crisisbestendig(er) maken.

Lees meer »

Onkruid zakelijk