Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

Welkom bij Onkruid magazine!

Al meer dan 40 jaar brengen wij nieuws rondom duurzaamheid, zingeving en aardse spiritualiteit.

Word je abonnee en ontvang als dank een gratis
uitwisbaar steenpapier A5 notitieboek van MOYU!
Inclusief doekje, pen en penhouder.

Wij wensen je veel leesplezier! 

   Nu verkrijgbaar!

Laatste nieuws!

Lidl en Kipster laten broertjes legkippen opgroeien

Waar legkippen zijn, komen evenveel haantjes ter wereld. Het is gebruikelijk om ze direct te doden, want hanen leggen (uiteraard) geen eieren. Pluimveehouder Kipster laat broertjes van legkippen wel opgroeien. Na een leven van zo’n 100 dagen* gaan ze naar de slacht. Van het vlees, met 3 sterren Beter Leven keurmerk, maakt Kipster gehaktballetjes die bij Lidl in de schappen komen te liggen.

Lees meer »

Muzikale flashmob nu ook in Nederland

Sinds enkele weken duikt er overal in Europa een nieuw fenomeen op: een muzikale flashmob van het lied Danser Encore van de Franse muzikant en verbroederingsactivist Kaddour Haddani, beter bekend als HK. Zijn doel: zo veel mogelijk plezier, hoop en verbroedering over de wereld verspreiden. En hiervoor gaf hij een maand geleden dit aanstekelijke nummer (onder voorwaarden) vrij.

Lees meer »

Vier kilometer pop-up-kunst in Delfshaven

Van 5 tot en met 30 juni 2021 organiseert Maas theater met dans LIJF010 een wandeling van vier kilometer door Delfshaven. Het project bestaat uit acht kunstfoto’s van acteurs, dansers en ons publiek op grote billboards, een podcast met verhalen, speciaal gecomponeerde muziek en film.

Lees meer »

Extinction Rebellion bezet al fietsend rotonde

In een actie genaamd ‘Tour de Rotonde’ fietsen rebellen van Extinction Rebellion van 8.30 tot 11.00 uur rondjes in Amsterdam op de rotonde van de Amstelveenseweg, het Haarlemmercircuit. Hiermee signaleert de groep dat de politiek en de samenleving om de hete brei blijft draaien in de klimaat-en ecologische crisis. De rebellen eisen dat de overheid doet wat nodig is om een leefbare planeet te garanderen.

Lees meer »

Onkruid zakelijk