Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

Welkom bij Onkruid magazine!

 

Al meer dan 40 jaar brengen wij nieuws rondom duurzaamheid, zingeving en aardse spiritualiteit.

Word je abonnee? Dan verdien je natuurlijk een mooi welkomstcadeau!

Wij wensen je veel inspiratie, plezier en genot toe.

   Nu verkrijgbaar!

Laatste nieuws!

Zorgen voor morgen

Ons zorgsysteem is toe aan verandering. Tijdens de pandemie werd er heel even beter samengewerkt. Hoe moet de ziekenhuiszorg er in de toekomst uitzien? In deze aflevering stelt VPRO Tegenlicht verschillende deskundigen de vraag wat de coronacrisis leert over de organisatie van de ziekenhuiszorg.

Lees meer »

Cabaretier aan het roer bij Angst, Dwang- en Fobie Stichting

Het is eens wat anders: geen doorsnee bestuurder maar een cabaretier aan het roer om mensen met een angst- of dwangstoornis te helpen. Marjolijn van Kooten strijdt met haar psychiatrisch cabaret al tien jaar voor openheid over psychische klachten. Sinds deze maand is ze ook directeur bij de ADF Stichting.

Lees meer »

De race om de super batterij

Overal ter wereld zijn opslagtechneuten en batterijpioniers op zoek naar manieren om duurzame energie op te slaan. Van het ontwikkelen van snelle batterijen tot het opslaan van warmte in basalt en zout. Het televisieprogramma VPRO Tegenlicht ging op verkenning naar nieuwe opslagmogelijkheden.

Lees meer »

Warmetruiendag 2021

Vrijdag 5 februari is het weer warmetruiendag. Elk jaar gaan we energieverspilling te lijf met de grootste klimaatactie van Nederland: Warmetruiendag.

Lees meer »

Voedselverkiezingsdebat 2021

Dinsdag 23 februari organiseren het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) en Land- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO Nederland) het Voedselverkiezingsdebat 2021. Tijdens dit debat, dat vier jaar geleden ook werd georganiseerd, gaan huidige en toekomstige Tweede Kamerleden in gesprek over het Nederlandse voedselsysteem.

Lees meer »

Mis nooit meer een verjaardag!

Mis nooit meer een verjaardag met deze kleurrijke Onkruid verjaardagskalender. Vergezeld door onze mooiste coverfoto's en inspirerende teksten van o.a. Lao Tse, Krishnamurti en Boeddha, maar ook Charles Dickens en Victor Hugo. Gewoon een feestje voor aan de muur, zelfs in het kleinste kamertje!

Lees meer »

Onkruid zakelijk