Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

Welkom bij Onkruid magazine!

Al meer dan 40 jaar brengen wij nieuws rondom duurzaamheid, zingeving en aardse spiritualiteit.

Word je abonnee en ontvang als dank een gratis
uitwisbaar steenpapier A5 notitieboek van MOYU!
Inclusief doekje, pen en penhouder.

Wij wensen je veel leesplezier! 

   Nu verkrijgbaar!

Laatste nieuws!

Nederlanders meer geïnteresseerd in plasticgebruik dan een jaar geleden

Nederlandse consumenten zijn bewuster van hun plasticgebruik en meer geïnteresseerd in plastic dan een jaar geleden (74%). De meeste mensen weten wat recyclebaar plastic is (91%) en proberen hun afval zoveel mogelijk te scheiden (86%). Bijna de helft van de Nederlanders (43%) heeft wel eens van biobased plastic gehoord. Toch weet slechts 4% goed wat het inhoudt.

Lees meer »

Films van Kees Hin op Eye Film Player

Op de Eye Film Player zijn vanaf 8 oktober zes films te zien van filmer en kunstenaar Kees Hin, één van de belangrijkste filmmakers van naoorlogs Nederland. Hin is ‘de dichter onder de filmmakers’: hij geeft aan de werkelijkheid een verrassende draai, waardoor er weer iets nieuws ontstaat.

Lees meer »

Mentaal het huis op orde maken

De lente en de herfst zijn de seizoenen waarin we het liefst aan de slag gaan met ons huis. Het opruimen, klussen in huis en het ordenen van onze gedachten horen hierbij. Maar hoe maak je jouw hoofd op orde?

Lees meer »

NK Tegelwippen sluit af met record: ruim 1,5 miljoen tegels verruild voor groen

Afgelopen half jaar hebben heel veel stoeptegels, klinkers en ‘onderhoudsarme’ tuinen plaats moeten maken voor groen. Er zijn maar liefst ruim anderhalf miljoen tegels gelicht in heel Nederland. Onder het motto ‘Tegels eruit, groen erin’ werd tijdens het NK Tegelwippen door de 81 deelnemende gemeenten onderling gestreden om de eer én gewerkt aan een klimaatbestendige toekomst. Het NK Tegelwippen bewijst hiermee niet alleen een ludieke strijd te zijn, maar ook een initiatief met maatschappelijke waarde en langdurige impact.

Lees meer »

Red een miljoen dieren

Vandaag, op wereld vegetarisme dag (1 oktober) start de campagne ‘red een miljoen dieren’. Doel is het komende jaar een miljoen dieren van de slacht te redden. De campagne wil dit bereiken door zoveel mogelijk mensen de overstap naar minder vleesconsumptie te laten maken. Dagelijks worden er in Nederland volgens het CBS 1,7 miljoen dieren geslacht. De campagne wordt georganiseerd door de Vegetariërsbond.

Lees meer »

Onkruid zakelijk