Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

Welkom bij Onkruid magazine!

Al meer dan 40 jaar brengen wij nieuws rondom duurzaamheid, zingeving en aardse spiritualiteit.

Word je abonnee en ontvang als dank een gratis
uitwisbaar steenpapier A5 notitieboek van MOYU!
Inclusief doekje, pen en penhouder.

Wij wensen je veel leesplezier! 

   Nu verkrijgbaar!

Laatste nieuws!

Circular Monday komt eraan

Circular Monday is een internationale campagne incl. online platform. Op de maandag voor Black Friday, dit jaar dus op 22 november, toont de campagne dat er een positief en klimaatvriendelijk alternatief bestaat voor de verwoestende wegwerpmentaliteit van Black Friday.

Lees meer »

Thuiswerken - ook na corona is het een goed idee!

Na de persconferentie van 2 november jl. zijn de coronamaatregelen weer aangescherpt. Het thuiswerken wordt nu voor 50 procent geadviseerd. Inmiddels kwamen bij veel bedrijven de medewerkers juist weer volledig naar het werk. Dit kon je duidelijk merken aan alle files, die wat ons betreft best weg hadden mogen blijven. Wat was er gebeurd met het goede voornemen om thuis te blijven werken?

Lees meer »

Leven in het ritme van de seizoenen

Van kinds af aan ben ik sterk verbonden met de natuur. Als jong meisje kon ik mijn moeder soms tot waanzin drijven, omdat ik regelmatig thuiskwam met kapotte kleding als ik weer in een boom had geklommen of het hek over was gegaan om in de ‘verboden’ duin op zoek te gaan naar avonturen.

Lees meer »

Meer doen met de energie van de zon

Natuurlijk zijn velen bekend met zonnepanelen voor op het dak van een woning. Maar er kan veel meer gedaan worden met zonne-energie. Vooral de kleine dingen maken het verschil, wanneer er energie bespaard moet worden. Beter voor het milieu en beter voor het budget!

Lees meer »

De ontgroeiers

De overheid en het bedrijfsleven richten zich steevast op economische groei. Als de economie groeit, wordt alles beter. Maar klopt die aanname wel? En kan het ook anders? VPRO Tegenlicht maakt een tocht langs denkers en doeners die kritische vragen stellen bij de eeuwige economische groei.

Lees meer »

Citrus met de hoofdletter M

De herfst en winter komen eraan. Kenmerkend voor een wisselende weersverwachting met regen, wind, lagere temperaturen... Oranje vrolijkheid doet het dan goed en zeker als je weerstand hierdoor opkrikt. Traditiegetrouw eten Nederlanders veel mandarijnen. Mineola's kunnen net zo goed!

Lees meer »

Onkruid zakelijk