Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

Welkom bij Onkruid magazine!

 

Al meer dan 40 jaar brengen wij nieuws rondom duurzaamheid, zingeving en aardse spiritualiteit.

Word je abonnee? Dan verdien je natuurlijk een mooi welkomstcadeau!

Wij wensen je veel inspiratie, plezier en genot toe.

   Nu verkrijgbaar!

Laatste nieuws!

Coöperatie Kraaybeekerhof viert oprichtingsfeest

Het landgoed Kraaybeekerhof wordt sinds 1 januari 2021 beheerd door een nieuw opgerichte Coöperatie Kraaybeekerhof. Hierin werken gebruikers, huurders, tuinders met hun relaties samen voor de instandhouding en ontwikkeling en het beheer van het landgoed. Op zaterdag 25 september 2021 was het zo ver. Het uitgestelde oprichtingsfeest van coöperatie Kraaybeekerhof kon eindelijk gevierd worden. 

Lees meer »

Leitz TruSens steunt Longfonds in strijd voor gezonde lucht

De lucht die we dagelijks inademen, zowel buitenshuis als binnen, is lang niet altijd zo gezond als we soms denken en kan behalve zuurstof bijvoorbeeld ook pollen, schimmels, fijnstof, virussen en bacteriën bevatten. Niet alleen een vervelend idee, maar het inademen van ongezonde lucht verhoogt bovendien de kans op astma, COPD en longkanker. Maar liefst 12.000 mensen overlijden jaarlijks vroegtijdig als gevolg van ongezonde lucht*.

Lees meer »

Boeren, burgers en beren

Als we lezen over het verlies aan biodiversiteit, zinkt de moed ons vaak in de schoenen. Maar de natuur blijkt veerkrachtig en herstelt wonderbaarlijk als de juiste condities worden gecreëerd. VPRO-programma Tegenlicht presenteert een voorhoede van daadkrachtige natuurherstellers in Europa.

Lees meer »

Joris Linssen brengt verlichting in crisistijd met Boeddha in de Polder

We moeten nog even geduld hebben, maar van maandag 27 t/m vrijdag 31 december kun je om 19.20 uur in de Boeddhistische Blik bij KRO-NCRV op NPO2 Boeddha in de Polder kijken. Onder het motto ‘Een crisis biedt ook kansen’ presenteert Joris Linssen In de laatste week van het jaar een tv-serie vol troost en inspiratie. Vijf dagen lang zorgt Joris voor genoeg stof om het nieuwe jaar positief en fris te kunnen starten.

Lees meer »

Onkruid zakelijk