Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

Welkom bij Onkruid magazine!

Al meer dan 40 jaar brengen wij nieuws rondom duurzaamheid, zingeving en aardse spiritualiteit.

Word je abonnee en ontvang als dank een gratis
uitwisbaar steenpapier A5 notitieboek van MOYU!
Inclusief doekje, pen en penhouder.

Wij wensen je veel leesplezier! 

   Nu verkrijgbaar!

Laatste nieuws!

Let op! Zonnebloemolie is vervangen in veel producten

De situatie in Oekraïne houdt de wereld al een paar weken in zijn greep. De secundaire gevolgen van de crisis worden steeds meer zichtbaar. Zo is er sprake van een verstoorde wereldmarkt. Dit werd onlangs zichtbaar met de beschikbaarheid van zonnebloemolie, wat in veel producten verwerkt wordt (bijvoorbeeld in koekjes, vleesvervangers, sauzen en chips). Voor deze producten zijn vervangende plantaardige oliën beschikbaar.

Lees meer »

De wereldkaart volgens China

De komende twintig jaar zal het zwaartepunt van de wereldeconomie verschuiven naar de Indo-Pacific regio, de landen rond de Indische en Stille Oceaan. Hoe ziet de wereld eruit als China straks de economische wereldleider is? VPRO Tegenlicht neemt je mee.

Lees meer »

Muzikale familievoorstelling FEEST!

Kom op 17 april naar het Wereldmuseum in Rotterdam en kijk naar een inspirerend en vrolijk verhaal met een orkest van zes muzikanten. De voorstelling is gemaakt door het Rotterdams Philharmonisch Orkest in samenwerking met het Wereldmuseum en geïnspireerd op Superstraat. Kom vooraf of na afloop naar Superstraat en doe mee met de gratis workshops.

Lees meer »

Conscious Travel Festival

Uit de koker van het Conscious Travel Project volgt na lang wachten een kleinschalig en all-inclusive outdoor festival voor én door duurzame reizigers. Op 14 mei dompelt Zwitserland Toerisme in Amsterdam 250 mensen onder in het reizen van deze tijd.

Lees meer »

Webinar The Wisdom of Trauma

Op 31 maart 2022 organiseert Alles is Gezondheid in samenwerking met Proscoop en Stichting Emovere een webinar over de documentaire The Wisdom of Trauma. In de documentaire deelt de Canadese arts en bestseller auteur Dr. Gabor Maté zijn ideeën en praktijkervaringen na tientallen jaren onderzoek en werken in het veld van trauma.

Lees meer »

Onkruid zakelijk