LEEF VANUIT OERKRACHT - ONKRUID MAGAZINE

Welkom bij Onkruid magazine!

Al 45 jaar brengen wij nieuws rondom duurzaamheid, zingeving en aardse spiritualiteit.

 

Wij wensen je veel leesplezier! 

Word abonnee en ontvang gratis het boek
De wijsheid van de heks
van
Susan Smit

Hekserij is, net als alle andere natuurreligies op de wereld, niet-georganiseerd. Er zijn geen heilige boeken, gebouwen of profeten, er is geen strikte leer. Veel mensen noemen het daarom liever een spiritueel pad. Susan Smit, inmiddels al ruim twintig jaar op het pad van de heks, deelt in dit boek wat ze zelf allemaal heeft geleerd op haar persoonlijke ontwikkelingsreis. Ze vertelt je alles wat ze weet over de natuurwetten en levensbeschouwing van de oude religie en reikt je middelen aan voor groei.

Zo laat Susan zien hoe de oude natuurreligie je in het hier en nu kan helpen bij het omgaan met emoties, het op peil houden en opschonen van je levensenergie, de verhouding tot je lichaam en seksualiteit, het benutten van creativiteit, intuïtie en scheppingskracht, en de zorg voor de aarde en elkaar. Kortom, hekserij leert ons hoeveel de natuur en vrouwelijke waarden ons te bieden hebben.

 

   Nu verkrijgbaar!

Laatste nieuws!

The Gender Games

Gender bestaat al lang niet meer uit een tweedeling tussen man en vrouw. Maar in de sportwereld zijn de categorieën nog wel bepalend en dus vallen er mensen buiten de boot. Zijn genderinclusieve sporten en eerlijke competities met elkaar in overeenstemming te brengen? VPRO Tegenlicht werpt een blik op de sportindustrie en vraagt vrouwelijke sporters en gender-theoretici naar hun ideale toekomst van de vrouwensport.

Lees meer »

Expositie fotograaf René Vaillant

Inmiddels zo’n anderhalf jaar nu staat er in elke editie van Onkruid een sfeerfoto van fotograaf René Vaillant met een begeleidende tekst. René is van huis uit ontwerper van commerciële interieurs, maar zijn passie voor fotografie en de daarop volgende fotobewerkingen, al dan niet digitaal, hebben tot enthousiaste reacties geleid.

Lees meer »

Tibetaanse gebedsceremonie voor wereldvrede

Van 19 t/m 21 augustus 2022 organiseert Stichting Phuntsok Chö Ling een gebedsceremonie gewijd aan wereldvrede. We leven in tijden van grote conflicten en onzekerheid. Veel mensen sterven en ondergaan onnoemelijk lijden als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Deze oorlog komt direct na de covidpandemie die over de hele wereld talloze doden en enorme opschudding heeft veroorzaakt. De stichting draagt deze ceremonie op aan hen die zijn gestorven, ziek zijn of in angst leven; om hun lijden te verlichten.

Lees meer »

Voor wandelaars op zoek naar diepgang

Op de grens van de Eifel en Luxemburg ligt het NaturWanderPark delux: een prachtig natuurgebied met 23 premium wandelpaden. Op vijf van deze wandelingen heb je niet alleen een bijzondere natuurbelevenis, maar kun je ook diep in de geschiedenis van de streek duiken. Elke route heeft zijn eigen verhaal en eigen symbool.

Lees meer »

Kledingruilfeest op 24 september in Luxwoude

Vroeger kocht je kleding, die je droeg tot het begon te slijten. Tegenwoordig lijkt kleding wel een wegwerpartikel. Het idee achter het ruil-café is dat geld veel te belangrijk is geworden. Zelfs in kringloopwinkels en op tweedehandsmarkten wordt alles duurder, en dat terwijl er een overschot aan spullen is.

Lees meer »