Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

Overgang te lijf tijdens online opvliegerpoli

Gepubliceerd op 3 maart 2021 om 15:29

Sta je nog volop in het leven, maar word je dagelijks geteisterd door opvliegers, hartkloppingen, slaapproblemen, angstaanvallen en depressieve gevoelens? Gelukkig zijn er oplossingen om de menopauze minder zwaar te maken. Daarom organiseert Ziekenhuis Gelderse Vallei op donderdag 4 maart een landelijke online opvliegerpoli in samenwerking met medisch specialisten en ervaringsdeskundigen.

1,5 miljoen Nederlandse vrouwen tussen de 40 en 60 jaar hebben jaarlijks te maken met de overgang. Ruim 80% heeft hier last van door opvliegers, hartkloppingen, slaapproblemen, concentratiestoornissen, angstaanvallen en depressieve gevoelens zo blijkt uit onderzoek. Bij 1 op de 3 vrouwen zijn de klachten zo hevig dat ze hun normale dagelijkse bezigheden plotseling niet meer aankunnen.

Chat

Tijdens de online opvliegerpoli op donderdag 4 maart 2021 geven medisch specialisten van het ziekenhuis en ervaringsdeskundigen tips over hoe je deze vervelende klachten te lijf kan gaan met voeding, bewegen en slaap. Ze leggen op een heldere manier uit hoe processen in je lichaam werken. Deelnemers kunnen via de chat vragen stellen. Alle Nederlandse vrouwen in de overgang kunnen gratis deelnemen.

De hormonen maken niet alleen vrouwen het leven zuur. Ook elke man kan hiermee te maken krijgen, compleet met dezelfde klachten en emoties die erbij horen.

De online opvliegerpoli start op donderdag 4 maart om 16.30 uur en eindigt omstreeks 18.00 uur. Deelnemers kunnen zich gratis aanmelden via www.geldersevallei.nl/webinar-deovergang.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.