Into The Great Wide Open gaat toch door!

Gepubliceerd op 6 juli 2021 om 17:55

Het gaat gebeuren, een editie van Into The Great Wide Open in 2021. Onder de noemer ‘Let It Happen’ presenteert het festival van 2 t/m 5 september een aangepaste vorm met minder publiek, maar met debuterende artiesten en een verscheidenheid aan kunstenaars.

Fotograaf: Marieke Bosma

De organisatie is blij dat ze, na het maanden afkoersen op verschillende scenario’s, deze bescheiden editie van het festival aan het publiek mag presenteren. Minder locaties, minder publiek, meer ruimte en meer ontdekken. En zonder anderhalve meter. Met Het Sportveld als festivalhart biedt Into The Great Wide Open vier dagen programma met vooruitstrevende muziek, (kinder)kunst, gesproken woord en film.

De muziekprogrammering richt zich dit jaar op debuterende acts. Into The Great Wide Open presenteert sinds haar begin al artiesten in de beginfase van hun carrière, artiesten die het juist nu een podium wil bieden. Zo speelt de Ierse folkformatie Lankum, singer-songwriter Mychelle uit Londen, de Australische indiepopband The Goon Sax alsook het Britse jazzcollectief Steam Down, maar ook aanstormend vaderlands talent als Nagasaki Swim en The Resurrection.

Het kunstthema van dit jaar is Transform/Transit. Een uitgebreide kunstroute, verspreid over het eiland, staat daarmee niet zozeer stil bij waar we naar toe gaan, maar bij het punt van verandering zelf, in al zijn schijnbare tijdelijkheid. Met werken door o.a. Children of the Light, Marjolijn Boterenbrood en Heleen Blanken.

De Goede Reis

Het vernieuwende duurzaamheidsconcept De Goede Reis wordt dit jaar opnieuw ingevoerd. Hiermee helpen festivalbezoekers mee het festival klimaatneutraal te maken. Op iedere verkocht festivalticket zit €5,- Goede Reis-toeslag. Deze toeslag krijgen bezoekers terug wanneer zij fossielvrij naar het festival reizen. De toeslag van bezoekers die niet per trein, fossielvrije festivalbus, elektrisch/biobrandstof, (deel)auto, fiets, zeilboot of lopend komen wordt gebruikt om de gehele reis van alle festivalbezoekers klimaatneutraal te maken.

Hiermee is Into The Great Wide Open het eerste Europese festival dat klimaatneutraal reizen voor al haar bezoekers de norm maakt in plaats van een optie. Hiermee kan het festival haar nog niet te voorkomen rest-uitstoot waarschijnlijk helemaal opruimen.

De kaartverkoop voor Into The Great Wide Open: Let It Happen is via www.intothegreatwideopen.nl.