Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

Europeanen geven om dieren

Gepubliceerd op 10 maart 2021 om 10:30

Vandaag lanceert Diervriendelijk Nederland samen met vijftien andere Europese dierenbelangenorganisaties de campagne #EUforAnimals om dieren in de Europese Unie een luidere stem te geven.

Er wordt vaak gezegd dat de dierenwelzijnswetgeving in de EU de beste ter wereld is. Dit is soms een overdrijving, vooral met betrekking tot praktijken of soorten waarvoor geen wetten gelden. Desalniettemin is er sinds 1974 op EU-niveau specifieke wetgeving inzake dierenwelzijn tot stand gekomen, en sinds het begin van de jaren negentig zijn er historische wetten van kracht om enkele van de slechtste landbouwpraktijken zoals kalfskratten, zeugenstallen en conventionele legbatterijen uit te faseren.

Europeanen geven om dieren en onderzoeken, ook die namens de Europese Commissie, laten zien dat burgers een hoger niveau van dierenbescherming in de EU-wetgeving willen zien. Desondanks prevaleren economische belangen te vaak boven de eisen van de burgers en zelfs boven de eisen van het Europees Parlement, dat herhaaldelijk heeft verzocht om wetswijzigingen om de dierenbescherming te verbeteren.

Daarom hebben dierenwelzijnsorganisaties in de hele EU de krachten gebundeld om ervoor te zorgen dat er meer aandacht wordt geschonken aan dierenwelzijn door de EU-instellingen, waarmee wordt ingespeeld op de doelstellingen van artikel 13 van het Verdrag en op de aspiraties van Europese burgers.

Kijk hier voor meer informatie over de actie


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.